Huisdierenverzekeraar heeft geen dubbele handmatige invoer meer bij verwerking polisaanvragen

Huisdierenverzekeraar Petplan heeft Dias Straight Through Processing (STP) van UNIT4 in gebruik genomen. Deze nieuwe functionaliteit in het assurantiepakket Dias zorgt voor een automatische verwerking van verzekeringsaanvragen die binnenkomen via de website van Petplan (http://www.petplan.nl). Hierdoor bespaart Petplan ongeveer 1,5 FTE vanwege het verdwijnen van handmatige verwerkingen. Daardoor kan de verzekeraar de groei met het zelfde aantal medewerkers ondersteunen.

Petplan biedt zorgverzekeringen voor huisdieren. Daarbij wil het de baasjes zo veel mogelijk ontzien wat betreft administratieve rompslomp. Zo is het in veel gevallen niet langer nodig om facturen van de dierenarts zelf voor te schieten, is er een vrije dierenartskeuze en zijn er maatwerkverzekeringsproducten. Daarnaast kunnen huisdierenbezitters online een verzekering afsluiten. Negentig procent van de verzekeringsaanvragen komt via de website binnen, tot voor kort in de vorm van een e-mail. Een data-entrybureau voerde ze vervolgens in Dias in voor de administratieve verwerking. Daarna keurde een acceptant van Petplan de aanvragen goed of af. Vervolgens was de verzekering afgesloten of geannuleerd.

Behalve dubbele en dus onnodige invoer leidde deze werkwijze tot een grote foutgevoeligheid door het verkeerd overnemen van gegevens. Petplan wilde het aanvraagproces optimaliseren vanwege de groeiende populariteit van zorgverzekeringen van huisdieren. Wekelijks ontvangt de verzekeraar circa vierhonderd aanvragen via de website. Om deze te stroomlijnen is Dias STP in gebruik genomen. “We hebben Dias STP samen met UNIT4 ontwikkeld en na een pilotperiode recent in gebruik genomen”, licht Marcel Knol, Manager Operations & ICT van Petplan, toe. “De automatisering werkt erg goed en dubbele handmatige data-invoer is niet langer nodig.

Petplan werkt aan een verdere optimalisering van het acceptatieproces en de automatische verzending van de polisbescheiden. Zo is de klant volledig digitaal te voorzien van de gewenste informatie.

“Steeds meer mensen willen een zorgverzekering voor hun huisdier”, zegt Marcel Knol. “Kregen we twee jaar geleden nog gemiddeld tweehonderd aanvragen per week binnen, nu is dat aantal verdubbeld. We verwachten een verdere stijging, want het potentieel is enorm: nog geen 400.000 van de ongeveer 2 miljoen honden en bijna 3,5 miljoen katten in Nederland zijn verzekerd. Doordat we Dias STP van UNIT4 in gebruik hebben genomen, kunnen we de groei met hetzelfde aantal mensen aan; de verwerking van de aanvragen gaat automatisch.”

Rate this post

Print Friendly