Canon Europe – wereldwijd marktleider in imaging oplossingen – breidt haar imagePROGRAF-assortiment uit met vijf grootformaat printers voor de grafische sector. De nieuwe 24”–60”, 8-kleuren- en 12-kleurenprinters zijn uitgerust met talrijke nieuwe functies en bieden een superieure beeldkwaliteit, productiviteit en inzetbaarheid. De imagePROGRAF iPF6400 en iPF6450 vervangen de iPF6300 en iPF6350. De nieuwe optionele spectrofotometer voor de imagePROGRAF iPF6450 maakt nauwkeurige, uiterst stabiele en consistente kleurreproductie mogelijk. Het geavanceerde apparaat bestaat uit een schakelbare UV-filter om de grafische sector meer flexibiliteit te bieden bij haar keuze uit printmedia.

De modellen maken gebruik van LUCIA-EX-inkten. Canon is hiermee de enige onderneming die een enkelvoudige inktset over een volledig assortiment grootformaat printers gebruikt en ‘hot swap’-technologie toepast. De inktset zorgt voor een groter kleurenspectrum, nadrukkelijke zwarttinten, een betere krasvastheid en stabielere kleurreproductie. Hiermee wordt met het oog op een optimale beeldkwaliteit absolute consistentie tussen printers gewaarborgd. De ‘hot swap’-technologie biedt ook de mogelijkheid tijdens het printen inkt te vervangen, zodat de productie niet door stilstand wordt onderbroken.

Uniforme oplossing

De spectrofotometer biedt met Calibration Link een uniforme oplossing voor alle 12-kleuren grootformaat printers die Canon in 2012 heeft geïntroduceerd. De spectrofotometer hoeft slechts op één locatie op de iPF6450 te worden geïnstalleerd. Hierna kunnen gebruikers centraal het kleurmanagement regelen van imagePROGRAF-printers die zich op andere locaties bevinden. Op deze wijze wordt het printresultaat geoptimaliseerd met een uniformiteit in kleur.

Uitstekende beeldkwaliteit

Het imagePROGRAF-assortiment is daarnaast uitgebreid met de 44” imagePROGRAF iPF8400: een 12-kleurenprinter die de iPF8300 vervangt en is voorzien van een grotere ingebouwde HDD met een capaciteit van 250 GB en een snellere gegevensverwerking.

Canon introduceert bovendien de 60” imagePROGRAF iPF9400 en iPF9400S met respectievelijk 12 en 8 kleuren. De beeldkwaliteit is verbeterd door gebruik van LUCIA-EX-inkten. Deze zorgen voor een circa 20 procent groter kleurenspectrum. Met de hoge printsnelheid zijn deze nieuwe modellen zeer aantrekkelijk voor fotografen, beeldend kunstenaars en ondernemingen die zich bezighouden met interne bewegwijzering. De verbeterde technologie van de iPF9400S betekent dat minder passages nodig zijn bij het printen en dat de productiviteit ongeveer 1,5 keer hoger is dan haar voorganger, de iPF9000S. De iPF9400S zorgt voor een heldere kleurreproductie en is uitgevoerd met een vernieuwde printkopindeling. Hierdoor kan de printer met een hogere snelheid printen en is dit model ideaal voor de productie van posters.

Canon heeft ook de Photoshop plug-in ontwikkeld met een lay-outfunctie die zorgt voor automatische aanpassing van het formaat – bij uitstek geschikt voor producties van kunstgaleries. Daarnaast is de software voor kostenregistratie, mediaconfiguratie en kalibratie – meegeleverd met de modellen – aangepast om gebruikers de flexibiliteit en inzetbaarheid te bieden al hun printtaken in te stellen, te bewaken en uit te laten voeren volgens de vereiste specificaties.

Een aantal van deze nieuwe printers demonstreert Canon tijdens photokina, dat van 18 tot en met 23 september op het programma staat. De Canon-stand bevindt zich in hal 3.2. Voor meer informatie: www.canon-europe.com.

Rate this post

Print Friendly