Versie 3.5 biedt een nieuw scanstation, OCR voor Arabische talen en verbeterde documentanalyse.

ABBYY® Europe, een toonaangevend aanbieder van diensten voor documentherkenning, gegevensvastlegging en linguïstische technologieën, introduceert ABBYY Recognition Server 3.5. Deze intelligente, servergebaseerde softwareoplossing biedt klanten de mogelijkheid om processen voor documentconversie en –indexatie bedrijfsbreed te automatiseren. De nieuwe versie bevat de laatste technologische innovaties van ABBYY op het gebied van optical character recognition (OCR). ABBYY Recognition Server 3.5 herkent meer talen dankzij krachtige OCR voor het Arabisch en combineert verbeterde scanfunctionaliteit met nog nauwkeuriger documentanalyse.

ABBYY Recognition Server converteert grote volumes papieren documenten of afbeeldingen tot volledig doorzoekbare elektronische bestanden in PDF-formaat, PDF/A-formaat en andere formaten die geschikt zijn voor documentarchivering, e-discovery, enterprise search en andere belangrijke bedrijfsprocessen. De oplossing heeft ten doel om de documentverwerking binnen de hele organisatie te stroomlijnen. Hiertoe biedt de software ondersteuning voor alle belangrijke aspecten van het vastleggen van documenten: scannen, herkennen, scheiden van documenten, classificeren, indexeren en aanleveren. ABBYY Recognition Server biedt mogelijkheden voor geautomatiseerde, onbemande documentverwerking die vanuit meerdere locaties binnen de organisatie toegankelijk zijn. Dit proces kan centraal worden beheerd. De software kan bovendien worden gekoppeld aan diverse back-endsystemen zoals Document Management Systems en toepassingen van externe leveranciers. Hiertoe kan gebruik worden gemaakt van scripts, XML-tickets, een webservice-API of een COM-gebaseerde API.

Eén van de belangrijkste technologische innovaties van Recognition Server 3.5 is de OCR voor Arabische talen. Deze functionaliteit is het resultaat van jarenlang onderzoek en optimalisatie. Ondanks alle technische problemen die traditioneel gepaard gaan met het Arabische schriftsysteem, is de software nu in staat om Arabische teksten te verwerken en daarbij voor uiterst nauwkeurige herkenningsresultaten te zorgen. De Arabische taalondersteuning vormt een aanvulling op de reeds substantiële reeks van meer dan 190 herkende talen. ABBYY maakt daarmee documentverwerking toegankelijk voor een geheel nieuwe groep van zakelijke klanten en overheidsinstellingen.

ABBYY Recognition Server 3.5 biedt daarnaast verbeterde aanpassingsmogelijkheden. Het nieuwe Scanning Station met ondersteuning voor scripting stelt beheerders in staat om scanprocessen aan te passen en te automatiseren door gebruiksspecifieke verwerkingsscenario’s te ontwikkelen, zoals het in de juiste volgorde plaatsen van gescande pagina’s bij dubbelzijdig scannen, het automatisch opdelen van pagina’s met een groot formaat en het gelijktijdig opslaan van pagina´s op verschillende locaties. Dankzij verbeterde automatische verwerking van documenten die via e-mail naar het systeem worden verzonden kunnen gebruikers ervoor kiezen om de onderwerpregel van het e-mailbericht te behouden of een aangepaste onderwerpregel op te geven. Dit is een onmisbare functie voor bedrijfsprocessen waarbij de onderwerpregels van e-mailberichten bepalend zijn voor de vervolgstappen in het verwerkingsproces.

De oplossing maakt gebruik van de allerlaatste OCR-technologie en biedt een tot 17% hogere nauwkeurigheid voor de detectie van tekstblokken en een tot 33% hogere nauwkeurigheid voor de detectie van tabelelementen tijdens het analyseren van documenten, waardoor de herkenningsresultaten aanzienlijk worden verbeterd.*

Om klanten in verschillende landen beter van ondersteuning te voorzien is de gebruikersinterface nu eveneens beschikbaar in het Braziliaans Portugees en Tsjechisch. Het totale aantal beschikbare interfacetalen komt daarmee uit op negen.

ABBYY Recognition Server 3.5 is wereldwijd verkrijgbaar via de uiteenlopende verkoopkanalen van ABBYY. Voor nadere productinformatie of een productdemonstratie kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde kantoor van ABBYY of een bezoek brengen aan http://www.abbyy.com/recognition_server.

* Volgens interne tests van ABBYY.

Rate this post

Print Friendly