Canon, leverancier van imaging oplossingen, heeft een bod uitgebracht op het Belgische I.R.I.S., leverancier van scanning en capture oplossingen. Canon heeft al een aandeel van 17% in I.R.I.S. en wil met het bod 90% plus 1 aandeel in het bedrijf volledig in handen krijgen. Met de overname wil Canon haar marktpositie voor scanoplossingen versterken. Het bod heeft een waarde van 70 miljoen euro. Het Belgische bedrijf heeft 600 mensen in dienst verspreid over Europa, de VS en China.

Het bod is uitgebracht door de Europese Canon organisatie welke onder leiding staat van Rokus van Iperen, voormalig topman van Océ. Het Nederlandse Océ, leverancier van printoplossingen, is in 2009 overgenomen door Canon en wordt momenteel geïntegreerd in de Canon organisatie.

Het Japanse Canon is één van de grootste leveranciers van print en imaging oplossingen ter wereld. Het levert oplossingen voor de consument, kantoor- en productie omgevingen. Naast scan- en printsystemen verkoopt Canon film en fotografie apparatuur en medische systemen.

 

 

Rate this post

Print Friendly