BCT, aanbieder van oplossingen voor enterprise content management (ECM) en zaakgericht werken, is op 27 september te vinden op CorporatiePlein 2012, de vakbeurs voor bedrijfsvoering en ICT binnen woningcorporaties. BCT zal in haar stand de aandacht vestigen op de vele mogelijkheden van document management en workflow voor woningcorporaties. De oplossingen van de softwareleverancier bieden corporaties meer grip op de administratieve bedrijfsprocessen en kunnen voor aanzienlijke kostenbesparingen zorgen.

In de meeste woningcorporaties worden de primaire processen tegenwoordig al met behulp van ICT-systemen ondersteund. De laatste tijd verschuift de aandacht steeds meer naar de automatisering van ondersteunende en administratieve processen. De meeste organisaties moeten in deze tijd bezuinigen op bedrijfskosten. Efficiënter werken is dus essentieel. De in eigen beheer ontwikkelde ECM-oplossingen van BCT bewijzen hierin goede diensten. Hiermee kunnen informatiestromen gedigitaliseerd, geclassificeerd, verwerkt en zodanig gearchiveerd worden, dat ze voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. BCT levert haar oplossingen aan ruim 25 woningcorporaties en daarnaast aan tal van Nederlandse gemeenten, waterschappen, politieorganisaties en zorg- en onderwijsinstellingen.

Paul Gijzen, segmentmanager Woningcorporaties bij BCT: “Naast het behalen van efficiencyvoordelen zien we dat veel woningcorporaties momenteel actief bezig zijn met het ontsluiten van informatie naar huurders, aannemers en andere leveranciers via online klantportalen. Bij sommige corporaties kunnen via de website zelfs al werkprocessen voor bijvoorbeeld onderhoud en verhuizing in gang gezet worden. Dat betekent dat relevante documenten digitaal beschikbaar moeten zijn. Daarnaast kunnen corporaties door het digitaliseren van de documentstromen meer transparantie realiseren; documenten raken niet meer kwijt en door het toepassen van de juiste workflow werken de medewerkers altijd op het juiste moment met de juiste informatie.”

BCT heeft ruime ervaring in de publieke sector en binnen woningcorporaties. Het softwarebedrijf heeft een gespecialiseerd team opgezet voor advisering over en implementatie van ECM-systemen in de sector. De oplossingen van BCT kunnen in woningcorporaties onder andere ingezet worden voor de verwerking van documentstromen en mutaties, het optimaliseren van het scan- en herkenproces, factuur- en bestelproces en contractbeheer. Gijzen: “Corporaties zijn organisaties waar over het algemeen grote hoeveelheden papier van huurdossiers tot onderhoudscontracten ‘rondgaan’. Deze dossiers ontstaan uit meerdere (interne) werkprocessen. De toegevoegde waarde van BCT is gericht op de inzet van kennis rondom deze werkprocessen. Deze kennis, gebundeld met de softwareoplossingen die BCT biedt, zorgt ervoor dat de informatie plaats-, tijd-, platform- en deviceonafhankelijk beschikbaar is.

Rate this post

Print Friendly