Zuurbier & Co is een toonaangevend bedrijf binnen de glastuinbouwsector en één van de grootste snijrozen producenten van Nederland. Daarnaast beschikken zij over een unieke, ultramoderne rozenkwekerij in Kenia. Dit familiebedrijf is sinds 1967 gevestigd in Heerhugowaard en teelt hier op 13 hectare rozen. In Kenia beschikken zij over een areaal van 100 hectare, waarvan op 29 hectare rozen worden geteeld.

Zuurbier & Co. is in alle opzichten een professionele onderneming. De volgende stap in deze professionalisering is het efficiënt verwerken van 2.000 inkoopfacturen per jaar met Blue 10 invoice Management.

Bij Zuurbier komen facturen op verschillende manieren binnen; de meeste nog op papier, maar ook steeds meer als Pdf bestand per e-mail. Alle inkoopfacturen komen in één systeem binnen en worden van hieruit snel en eenvoudig verwerkt in het systeem van Blue 10.

Marja Oudhuis, Operationeel Manager bij Zuurbier, verteld: ‘Onze boekhoudster had een andere uitdaging gevonden en vanaf dat moment heb ik tijdelijk zelf de inkomende facturen geboekt in Twinfield. Tegelijkertijd werd een collega gebeld door Blue 10 met de vraag of we bekend waren met het digitaal verwerken van inkoopfacturen. Wij hebben Blue 10 uitgenodigd voor een demonstratie en zijn in het najaar van 2011 met de oplossing aan de slag gegaan. Ik merk nu al dat we hier veel tijd mee bespaard hebben en het boeken van facturen kost me nog maar heel weinig tijd. Ook al hebben wij maar een beperkt aantal mensen die naar facturen kijken, merk ik nu al dat we veel meer structuur hebben gekregen in het afhandelen van inkoopfacturen. Papieren facturen lagen vaak langer dan gewenst op een ander bureau en dan was het lastig om te achterhalen waar een factuur was en wat ermee aan de hand was. Doordat we onze facturen nu digitaal verwerken behoort dit gelukkig tot het verleden. We hebben nu veel meer inzicht gekregen in de status van inkoopfacturen en daarmee ook in onze openstaande posten.’

Ronald Weel, Hoofd Technische Dienst bij Zuurbier, voegt hier nog aan toe: ‘Ik ben één van de mensen die facturen moet goedkeuren binnen het bedrijf. In het begin was het even wennen, maar ik zou nu echt niet meer zonder willen. Met name het terugzoeken van facturen is heel erg handig. Hierdoor kan ik eenvoudig facturen met elkaar vergelijken voordat ik een factuur daadwerkelijk goedkeur.’

Rate this post

Print Friendly