Oplossingen voor printers en MFP’s helpen productiviteit verbeteren met spraak en configuratie via netwerk

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft twee nieuw ontworpen features aangekondigd om mensen met een visuele beperking in staat te stellen eenvoudiger gebruik te maken van Lexmark’s reeks van printers en multifunctionele printers (MFP’s).

De status van printers en MFP’s wordt standaard in het bedieningspaneel van het apparaat weergegeven en de configuratie en bediening van het apparaat vindt via ditzelfde paneel plaats. Voor gebruikers met een visuele beperking levert dit flinke uitdagingen op in het werken met een printer of MFP.

De eerste nieuwe feature die Lexmark aanbiedt is de Accessibility-oplossing voor MFP’s. Deze nieuwe tool stelt gebruikers in staat om een MFP via een ander apparaat op afstand te bedienen, met gebruikmaking van vrijwel alle opties die op het touchscreen van deze MFP beschikbaar zijn. Dit gebeurt door middel van web-gebaseerde software die gebruikers helpt de MFP te bedienen via een op het netwerk aangesloten computer of mobiel apparaat. Dit is tevens mogelijk met apparaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruikers met een handicap. Het stelt visueel beperkte gebruikers in staat om direct vanaf hun werkstation te kopiëren, faxen, e-mailen, FTP-en en scannen, zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt van het touchscreen-display van de MFP.

Met behulp van de ondersteunende software kunnen gebruikers de gewenste taak eenvoudig invoeren. Vervolgens krijgt de taak een opdrachtnummer toegewezen dat op het computerscherm wordt weergegeven en worden de parameters verzonden naar de MFP. Wanneer de gebruiker het opdrachtnummer via het toegankelijke numerieke toetsenbord op de MFP intoetst, wordt de opdracht verwerkt.

De tweede nieuwe feature is de Lexmark Accessibility Speech-oplossing. Deze oplossing geeft audio feedback, waardoor de printer en MFP kunnen ‘praten’ met de gebruiker en hem of haar kan voorzien van updates met betrekking tot de printerstatus en de opdrachten. Een bijbehorend opgenomen audiobestand is gerelateerd aan iedere actie en opdracht. Dit bespaart visueel beperkte gebruikers tijd en helpt hen de status van de printopdrachten op Lexmark-printers en -MFP’s te begrijpen. Lexmark heeft standaard berichten ontworpen, maar indien gewenst kunnen deze berichten volledig worden aangepast naar de wensen van de gebruiker.

“De Lexmark Accessibility-oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van onze gebruikers met een visuele beperking”, zegt Niels Priem, General Manager Lexmark Benelux. “Deze toepassingen geven gebruikers de mogelijkheid om documenten te beheren en papier-intensieve taken te automatiseren, door het gebruik van audio feedback en een zeer gebruiksvriendelijke interface.”

Ondersteunende informatie:
Lexmark Accessibility site

Rate this post

Print Friendly