’s-Hertogenbosch, 26 juli 2012 – Volgens de laatste bevindingen van onderzoeksbureau InfoSource, is Ricoh Nederland marktleider op het gebied van ’het installeren van full colour losbladproductiesystemen’. Uit het onderzoek – dat in het eerste kwartaal van 2012 is uitgevoerd – bleek dat het marktaandeel van Ricoh Nederland in het segment losblad ‘digital colour press’ is toegenomen tot maar liefst 58,2%, aanzienlijk meer dan de 33,2% van het afgelopen jaar.

Met de introductie van de Ricoh Pro C751-serie full colour productiesystemen in oktober 2011 heeft Ricoh opnieuw bewezen marktleider te zijn in het ‘cut sheet digital colour press’-segment. Deze serie productiesystemen is een belangrijke aanvulling op het productportfolio van Ricoh, met daarin ook het topmodel Ricoh Pro C901(s).

Drukkerij Skyline te Asten investeerde onlangs in de Ricoh Pro C751. Directeur Thijs Verhees zegt hierover het volgende: “Met de installatie van deze machine hebben we een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie. De oplagen worden steeds kleiner en doordat dit digitale productiesysteem met offset vergelijkbare kwaliteit levert, kunnen we onze opdrachtgevers tegen de juiste prijs/kwaliteitverhouding snelle levertijden garanderen.”

Druk. Tan Heck uit Delft investeerde in het full colour productiesysteem Ricoh Pro C651EX. Eigenaren Jaap ten Hacken en Ton van de Nieuwenhuijzen: “Het is een robuust systeem met hoge betrouwbaarheid, perfecte registratie en een uitstekende afdrukkwaliteit. Daarnaast ondersteunt Ricoh ons bij het ontwikkelen van printvolume.”

Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland, voegt toe: “Na de succesvolle introductiecampagne van de Ricoh Pro C751-serie en de beursprimeur op de Grafische Vakbeurs hebben al veel Nederlandse bedrijven voor dit productiesysteem gekozen. Gezien de grote belangstelling op onze goedbezochte stand op drupa 2012 verwachten we zeker nog een verdere toename. Tegelijk is het ook tijd om onze bakens te verzetten, want stilstand is achteruitgang. Thema’s als een hybride workflow, web-to-print, variabele data printen en crossmediacommunicatie worden steeds belangrijker. Met een compleet portfolio aan productiesystemen, software én diensten helpen wij grafimediabedrijven bij het werken aan een toekomstbestendige organisatie.“

 

Rate this post

Print Friendly