Docufacts

Nieuws

July 20, 2012 by Ricoh in Bedrijfsnieuws, Breedformaat, Productieprinting| 35 views

Ricoh zet duurzaam gedachtegoed kracht bij op EcoPrint

Ricoh zet duurzaam gedachtegoed kracht bij op EcoPrint

‘s-Hertogenbosch 19 juli 2012 – Ricoh presenteert tijdens EcoPrint Live 2012 op 26 en 27 september in Berlijn haar nieuwste technologieën en diensten die zijn ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro’s te helpen het milieueffect van hun printactiviteiten te beperken.

Graham Moore, Business Development Director, Ricoh Europe, zegt: “Sinds de aankondiging eerder dit jaar van ons nieuwe CO2-neutrale printprogramma en onze focus op het milieu tijdens drupa 2012 hebben we enorm veel respons gekregen uit de markt. Tijdens EcoPrint zullen we opnieuw laten zien dat we ons blijvend inzetten om printprofessionals te helpen hun duurzame aanpak te verbeteren. We benadrukken hierbij hoe ons steeds uitgebreidere gamma aan groene initiatieven bijdraagt aan de productiviteit en winstgevendheid van grafimediabedrijven en centrale repro’s.”

Het CO2-neutrale printprogramma van Ricoh bouwt voort op het succes van Ricoh’s bekroonde Sustainability Optimisation Programme*, dat CO2-neutraal printen biedt voor kantooromgevingen, en bestaat uit drie stappen: 1) analyse van de jaarlijkse CO2-voetafdruk; 2) optimalisatie hiervan door verbetering van de productieprocessen en; 3) compensatie van de resterende, onvermijdelijke uitstoot met zogenaamde CO2-kredieten. Het resultaat is dat klanten van Ricoh hun opdrachtgevers CO2-neutraal drukwerk kunnen garanderen. Als onderdeel van het Business Driver Programma van Ricoh is ook een CO2-calculator geïntroduceerd die printprofessionals helpt de CO2-uitstoot per opdracht te berekenen en minimaliseren.

Als voorbeeld van de groeiende portefeuille in groene technologie zal Ricoh ook de Ricoh Pro L4000™ grootformaat inkjetprinter presenteren. Deze is uitgerust met piëzo-elektrische printkoppen met duurzame latexinkt op waterbasis met een laag milieueffect. De uitgebreide mediaondersteuning voor een groot aantal substraten maakt de printer ideaal voor de milieubewuste koper van signage, POP-materiaal (Point Of Purchase) en displays voor binnen en buiten. De grootformaat printer zal in het eerste kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en Europa.

Ook zal Ricoh laten zien wat de aanpak is voor het hergebruik van printsystemen (Greenline), onderdelen en gerecyclede papiersoorten.

Daarnaast maakt Ricoh van de gelegenheid gebruik om te laten zien hoe haar full colour losbladproductiesystemen onlangs de certificering van de International Association of the Deinking Industry (INGEDE) hebben verkregen. Deze certificering bevestigt dat papier dat is bedrukt met toner van de productiesystemen van Ricoh, kan worden ontinkt tijdens het papierrecyclingproces.

Bezoekers van de beurs kunnen ook deelnemen aan een paneldiscussie waar deskundigen ingaan op het belang van duurzaamheid bij productontwikkeling. Graham Moore van Ricoh Europe zal deelnemen aan het paneldebat dat wordt gehouden op de eerste dag van de beurs.

Bezoekers die Ricoh willen zien op EcoPrint kunnen gratis toegang krijgen tot de beurs via de registratiepagina van Ricoh op http://worldregistrationsystems.com/fmbrooks_ric_visreg-2.htm.

* Het optimalisatieprogramma voor duurzaamheid van Ricoh heeft in 2011 de eerste prijs gewonnen in de EFQM Sustainability Good Practice Competition.

 

Deel dit bericht

Email This Email This

Related Posts

Mis geen update!
Op de hoogte blijven van de marktontwikkelingen? Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Agenda
Sep
11
Thu
2014
4:00 pm Kofax KTA Webinar
Kofax KTA Webinar
Sep 11 @ 4:00 pm – 5:00 pm
Kofax KTA Webinar @ Online
Webinar georganiseerd door ICreative. Kofax KTA: Na scannen en herkennen nu ook uw processen automatiseren? Bekijk hier de animatie van Kofax KTA. U krijgt in 90 seconden uitgelegd wat KTA voor u en uw organisatie[...]
Sep
18
Thu
2014
4:00 pm Paperless Office Challenge 2014
Paperless Office Challenge 2014
Sep 18 @ 4:00 pm – 10:00 pm
Noordwijk, 18 augustus 2014 – Veel professionals willen hun papierverbruik verminderen, maar weten niet welke software en applicaties er zijn die papierloos werken mogelijk maken. Innovatiehuis Decos, dat sinds 2011 volledig papierloos werkt, houdt daarom[...]
Sep
25
Thu
2014
all-day Basware Experience
Basware Experience
Sep 25 all-day
Basware Experience @ The Strip Conference Center | Eindhoven | North Brabant | The Netherlands
Na de succesvolle editie van vorig jaar, vragen wij uw aandacht voor de editie van 2014. De Basware Experience 2014 vindt dit jaar plaats op donderdag 25 september 2014. Reserveer deze datum alvast in uw[...]
Oct
7
Tue
2014
all-day Vakbeurs ECM – DMS Expo
Vakbeurs ECM – DMS Expo
Oct 7 – Oct 10 all-day
Vakbeurs ECM - DMS Expo @ Messe Stuttgart
DMS Expo is de grootste vakbeurs over input management, output management, document management, digitale postkamer, enterprise content management en data storage management in Europa en wordt gehouden in Duitsland. Brochure
Oct
20
Mon
2014
8:00 am Managed Document Services Confer...
Managed Document Services Confer...
Oct 20 @ 8:00 am – Oct 22 @ 5:00 pm
Managed Document Services Conferentie 2014 @ Designhotel Elephant | Prague | Hlavní město Praha | Czech Republic
De Europese Managed Document Services conferentie Transform 2014 wordt dit jaar gehouden van 20 tot 22 oktober in Praag. De conferentie richt zich op alle ontwikkelingen rond Managed Print Services, Managed Workflow Services en Managed[...]
Oct
30
Thu
2014
all-day CCM Congres 2014
CCM Congres 2014
Oct 30 all-day
Het Congres Customer Communications Management (CCM) gaat over de creatie, de levering, de opslag en het beheer van uitgaande klantcommunicatie.  Het CCM-congres volgt het congres Document Creation en Output Management (DCOM) op. Waar bij het[...]
Dec
31
Wed
2014
all-day CHIPKNIP STOPT
CHIPKNIP STOPT
Dec 31 – Jan 1 all-day
CHIPKNIP STOPT
Gebruikt uw organisatie de CHIPKNIP voor het betalen van kopie, print en scan? De Chipknip stopt per 1-1-2015 als betaalmiddel. U heeft tot 1-10-2014 om een alternatief te implementeren.

View Calendar