‘s-Hertogenbosch 19 juli 2012 – Ricoh presenteert tijdens EcoPrint Live 2012 op 26 en 27 september in Berlijn haar nieuwste technologieën en diensten die zijn ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro’s te helpen het milieueffect van hun printactiviteiten te beperken.

Graham Moore, Business Development Director, Ricoh Europe, zegt: “Sinds de aankondiging eerder dit jaar van ons nieuwe CO2-neutrale printprogramma en onze focus op het milieu tijdens drupa 2012 hebben we enorm veel respons gekregen uit de markt. Tijdens EcoPrint zullen we opnieuw laten zien dat we ons blijvend inzetten om printprofessionals te helpen hun duurzame aanpak te verbeteren. We benadrukken hierbij hoe ons steeds uitgebreidere gamma aan groene initiatieven bijdraagt aan de productiviteit en winstgevendheid van grafimediabedrijven en centrale repro’s.”

Het CO2-neutrale printprogramma van Ricoh bouwt voort op het succes van Ricoh’s bekroonde Sustainability Optimisation Programme*, dat CO2-neutraal printen biedt voor kantooromgevingen, en bestaat uit drie stappen: 1) analyse van de jaarlijkse CO2-voetafdruk; 2) optimalisatie hiervan door verbetering van de productieprocessen en; 3) compensatie van de resterende, onvermijdelijke uitstoot met zogenaamde CO2-kredieten. Het resultaat is dat klanten van Ricoh hun opdrachtgevers CO2-neutraal drukwerk kunnen garanderen. Als onderdeel van het Business Driver Programma van Ricoh is ook een CO2-calculator geïntroduceerd die printprofessionals helpt de CO2-uitstoot per opdracht te berekenen en minimaliseren.

Als voorbeeld van de groeiende portefeuille in groene technologie zal Ricoh ook de Ricoh Pro L4000™ grootformaat inkjetprinter presenteren. Deze is uitgerust met piëzo-elektrische printkoppen met duurzame latexinkt op waterbasis met een laag milieueffect. De uitgebreide mediaondersteuning voor een groot aantal substraten maakt de printer ideaal voor de milieubewuste koper van signage, POP-materiaal (Point Of Purchase) en displays voor binnen en buiten. De grootformaat printer zal in het eerste kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en Europa.

Ook zal Ricoh laten zien wat de aanpak is voor het hergebruik van printsystemen (Greenline), onderdelen en gerecyclede papiersoorten.

Daarnaast maakt Ricoh van de gelegenheid gebruik om te laten zien hoe haar full colour losbladproductiesystemen onlangs de certificering van de International Association of the Deinking Industry (INGEDE) hebben verkregen. Deze certificering bevestigt dat papier dat is bedrukt met toner van de productiesystemen van Ricoh, kan worden ontinkt tijdens het papierrecyclingproces.

Bezoekers van de beurs kunnen ook deelnemen aan een paneldiscussie waar deskundigen ingaan op het belang van duurzaamheid bij productontwikkeling. Graham Moore van Ricoh Europe zal deelnemen aan het paneldebat dat wordt gehouden op de eerste dag van de beurs.

Bezoekers die Ricoh willen zien op EcoPrint kunnen gratis toegang krijgen tot de beurs via de registratiepagina van Ricoh op http://worldregistrationsystems.com/fmbrooks_ric_visreg-2.htm.

* Het optimalisatieprogramma voor duurzaamheid van Ricoh heeft in 2011 de eerste prijs gewonnen in de EFQM Sustainability Good Practice Competition.

 

Rate this post

Print Friendly