Technologische doorbraken zorgen ervoor dat  inkjetprinters ook steeds meer in de bedrijfswereld worden gebruikt, zo blijkt  uit een onderzoek van Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK), leverancier van  printoplossingen.

Lexmark vroeg  534 kantoormedewerkers in negen Europese landen naar hun mening over de inkjet- en de laserprinttechnologieën en hoe zij deze  gebruiken.

Volgens het  onderzoek was meer dan de helft van de ondervraagde personen (59%) het niet eens  met de uitspraak dat inkjetprinters beter geschikt zijn voor consumenten,  terwijl laserprinters meer iets voor bedrijven zijn.

45% onder hen  vond dat de technologie er niet toe doet. Wat telt, zijn de functionaliteit en  de kwaliteit van de toestellen en hoe goed zij aan de belangrijkste vereisten  voldoen. Of ze inkt, dan wel toner gebruiken om informatie op papier te zetten,  is minder belangrijk.

Maar hoewel de  respondenten meer belang hechten aan het invullen van de behoeften dan aan de  gebruikte technologie, circuleren er toch hardnekkige ideeën over de  capaciteiten van respectievelijk de laser- en inkjettechnologie. De  ondervraagden meenden dat laserprinters een betere tekstkwaliteit opleveren  (65%), degelijker zijn (64%) en beter voor het milieu (41%). Anderzijds hadden  Inkjetprinters de reputatie foto’s met een hogere kwaliteit te printen  (47%).

“Een  interessant resultaat van ons onderzoek is de diepgewortelde overtuiging over de  kwaliteiten van inkjet- en laserprinters,” verklaarde Niels Priem, General  Manager Lexmark Benelux. “Maar technologische doorbraken hebben ervoor gezorgd  dat inkjetprinters niet langer alleen voor consumenten zijn bedoeld. Ze bieden  nu veel kwaliteiten die vroeger alleen met laserprinters werden geassocieerd,  zoals snelheid, prestaties en functionaliteit.”

“Wij merken  dat in de bedrijfswereld beide technologieën steeds vaker naast elkaar worden  gebruikt. Bedrijven creëren op deze manier een gestroomlijnde, goed beheerde en  geïntegreerde printomgeving die aansluit bij de snelle evolutie van hun  behoeften,” voegde Niels Priem eraan toe.

Dit onderzoek  naar de printbehoeften van bedrijven sluit aan bij de recente lancering van de  Lexmark Office Edge-serie, een nieuwe reeks multifunctionele inkjetprinters voor  bedrijven. Deze apparaten combineren de kwaliteiten van inkjetprinters, zoals  kleurenkwaliteit en lage aanschafkosten, met interessante eigenschappen van  laserprinters, zoals stevigheid en compatibiliteit met de bedrijfsomgeving. Het  resultaat is een productlijn die het beste van beide werelden biedt. De reeks  kan naadloos in een bestaand printerpark worden geïntegreerd en efficiënt worden  beheerd in een “managed print services”  omgeving.

Informatie  over het onderzoek
Lexmark nam de  enquête af bij 534 kantoormedewerkers in negen Europese landen: Duitsland,  Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk  en Zweden. Het onderzoek werd uitgevoerd in november  2011.

Rate this post

Print Friendly