Nieuw product biedt méér functionaliteit tegen lagere  kosten: LibreLex: handig genereren en overal werken met alle  bedrijfsdocumenten.

Nou&Off presenteert LibreLex, een nieuw product voor bedrijven voor het genereren van en werken met alle soorten huisstijl-documenten.

LibreLex is een uitbreiding voor OpenOffice en LibreOffice en een aanwinst voor het professioneler werken met deze open source programma’s, de tegenhangers van Microsoft Office.

LibreLex combineert het eenvoudig maken van alle soorten office-documenten met het makkelijk gebruiken waar en hoe dat maar nodig is: lokaal, in klantsystemen, en in de cloud op laptops, smartphones, en tablets.

Nou&Off is een vooraanstaand OpenOffice en LibreOffice dienstverlener in Nederland. Sinds 2004 biedt het bedrijf trainingen, advies en ondersteuning bij migraties, alsmede de ontwikkeling van software voor extra mogelijkheden.

Cor Nouws, directeur Nou&Off: “LibreLex brengt een doorbraak in het werken met LibreOffice. Door het gemak in gebruik en beheer, zullen meer bedrijven en instellingen werken met deze software. Gebruikers kunnen in LibreLex bedrijfsdocumenten én eenvoudig maken, én eenvoudig plaatsen hoe en waar dat maar nodig is.

Dat past perfect in de trend van de laatste jaren. Een document is niet meer een ‘Word’-bestand, zoals dat ooit gebruikelijk was. Tegenwoordig is een document net zo vaak en makkelijk een PDF-bestand op een smartphone of tablet, als dat het als ODF of Microsoft Word of Excel wordt gemaild. LibreLex combineert die en nog meer zaken, en laat ze door de gebruiker met enkele simpele knoppen uitvoeren.”

LibreLex is mede gebaseerd op de software die Nou&Off al schreef voor bedrijven die handige document-oplossingen vroegen. LibreLex werkt in open source software en is eenvoudig in gebruik en beheer. Zo biedt het bedrijven en instellingen de kansen om met minder kosten méér functionaliteit in huis te halen.

Naast het gegeven dat LibreLex standaard werkt in de open source programma’s OpenOffice en de opvolger LibreOffice, gebruikt het als standaard voor de documenten ODF, het open document bestandsformaat. Het werkt op Windows, Linux en de Macintosh.

Nouws: “LibreLex is gemaakt voor deugdelijke programma’s, die werken met goede open standaarden, zoals ODF voor documenten. Maar het laat de gebruikers de documenten ook simpel als PDF of Word bestand opslaan, mailen of in de cloud zetten. Daarmee wordt het gebruiken van het ODF als basis voor zakelijk werk nog aantrekkelijker.”

ODF, het Open Document Formaat, is de internationale ISO standaard voor office-bestanden en door de Nederlandse overheid voorgeschreven standaard. Nog onlangs (21 juni) is in Nederland de jongste versie van ODF (1.2), als nieuwe standaard vastgesteld.

Voor informatie over LibreLex en verkrijgbaarheid: www.librelex.nl

Rate this post

Print Friendly