Het Italiaanse Docugest kiest voor de flexibele Océ ColorStream 3500

Océ, een bedrijf uit de Canon Group en toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldt dat de Italiaanse printserviceprovider Docugest geïnvesteerd heeft in een Océ ColorStream 3500 om zijn pakket aan direct-mailingservices uit te breiden zodat kan worden voldaan aan ad-hoc aanvragen van klanten in de financiële sector.

6,5 miljoen gedrukte pagina’s per dag

Docugest heeft twee productiecentra, een in Collecchio, in de provincie Parma, en een in Castellazzo Bormida, Alessandria. De totale productie van beide centra samen bedraagt circa 6,5 miljoen geprinte pagina’s per dag, die voornamelijk worden geproduceerd op Océ continuous-feed systemen en 10 inschjetmodules met een capaciteit van zo’n 2 miljoen enveloppen per dag. Het geïntegreerde communicatiebeheer bestaat uit persoonlijke geheime codes (zoals PIN-codes voor bankpasjes of creditcards, wachtwoorden voor internetservices, etc.) die banken als hard copy naar klanten sturen. Jaarlijks worden zo meer dan 5 miljoen PIN-codes en andere vertrouwelijke codes beheerd.

“Na de liberalisering van de postmarkt in 2010 vroegen onze klanten om extra services om beter te kunnen omgaan met alle nieuwe mogelijkheden die de markt voor postbezorging tegenwoordig te bieden heeft”, zo meldt Fabio Benassi, directeur bedrijfsvoering bij Docugest.

Kostenbeheersing, snelle productie en en ad-hoc communicatie

Docugest’s klanten produceren transactionele printtoepassingen die vallen onder de wettelijke vereisten voor communicatie. Daarom zijn ze op zoek naar manieren om hun kosten te beheersen en naar een gegarandeerde efficiency en snelheid voor hun berichtgeving naar cliënten.

Wat nog veel belangrijker is geworden, is de vraag naar ad-hoc communicatie. Tot een paar jaar geleden besteedden banken hun communicatieprinttoepassingen uit met gebruik van offset technieken en werd het printen al weken van tevoren gepland. Vandaag de dag moeten banken snel en op tijd communiceren met hun klanten wanneer ze nieuwe financiële instrumenten of nieuwe producten willen promoten. Ze moeten op elk gewenst moment een direct mailing kunnen verzenden.

Flexibiliteit in het printen van zowel AFP als PDF

Benassi: “Om aan deze nieuwe eisen tegemoet te kunnen komen, is het productief kunnen printen in kleur een fundamenteel hulpmiddel. We zijn al jaren klant bij Océ en zijn al die tijd uiterst tevreden geweest door hun betrouwbaarheid en robuuste oplossingen, maar ook door de kundigheid van hun technische staf.”

Docugest heeft ook andere printerleveranciers geprobeerd, maar Océ had de oplossing met de meeste flexibiliteit. Dankzij de specifieke karakteristieken van de Océ ColorStream 3500 kreeg Docugest de kans zowel PDF- als AFP-datastromen te printen. Het bedrijf voerde printtests uit en onderwierpen hun applicaties aan een nader onderzoek. Ze kunnen nu hun pakket aan direct-mailingservices uitbreiden voor de ad-hoc aanvragen van hun klanten.

Van het tradionele printen van brochures naar instant digitale ondersteuning

Met de Océ ColorStream 3500 kan Docugest een alternatief voor de traditionele productie van brochures aanbieden in de vorm van digitaal printen in kleur. “Wanneer marketing ons PDF-documenten toestuurt, moeten we daarop meteen voorbereid zijn en flexibel binnen enkele uren kunnen reageren”, aldus Benassi. En voor het eerst kan het bedrijf topkwaliteit en een hoge productiviteit bieden met digitaal printen in kleur.

Benassi: “De voordelen van produceren met de Océ ColorStream 3500 zijn voor ons en onze klanten volstrekt duidelijk: tijdige aanlevering en flexibiliteit voor hen, een nieuw aan te bieden servicepakket voor ons plus lagere kosten en nieuwe volumes die bijdragen aan hogere inkomsten voor beiden.”

Veelzijdig in transactie, TransPromo en direct mail

“De continuous-feed Océ ColorStream 3500 is perfect uitgerust voor de verschillende toepassingen die Docugest levert op het gebied van transaction, TransPromo en direct mail”, zo benadrukt Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing. “Met deze uiterst flexibele en veelzijdige full-color inkjet webgestuurde pers kan Docugest voldoen aan de hoge eisen van hun klanten wat betreft snelheid en hoogwaardige communicatie.”

En hoe zit het met de keuze aan media? “We ontdekten dat het Océ systeem een echte omnivoor is wat papier betreft!”, zegt Fabio Benassi met een glimlach. Docugest koos ook voor het inzetten van een on-site Océ technicus om volledig voorbereid te zijn op het snel kunnen leveren van professionele services wanneer dat nodig is.

Rate this post

Print Friendly