19 juni j.l. werd het nieuwe Projectplace gelanceerd. Projectplace is een sociale, online  samenwerkingstool die zorgt voor betrokkenheid en motivatie binnen de gehele  organisatie. Naast een volledig vernieuwd design en een update van bestaande  functies, worden een nieuwe serie collaborative  planningstoolsen nieuwe mobiele applicaties voor iPad en Android  geïntroduceerd. De nieuwe tools zijn ontworpen ter verbetering van samenwerking,  efficiency, betrokkenheid en projectsucces, zowel bij een implementatie binnen  de organisatie, als bij projectteams over organisatiegrenzen heen. Deze  toevoeging aan de projectmanagement tool is de eerste in de rij van meerdere  stappen om organisaties te helpen een social business te  worden.

Social  businesses realiseren zich dat een organisatie er baat bij heeft als iedereen  betrokken wordt bij de samenwerking. Met het nieuwe  Projectplace hebben we een tool gecreëerd waarmee mensen socialer en daarmee  ook succesvoller werken, zowel op projectniveau als binnen de organisatie als  geheel”, aldus Noel Eckhart, country manager Projectplace Benelux. “Het nieuwe  Projectplace is ontworpen met transparantie, communicatie en efficiënte  samenwerking voor ogen, een formule waar bedrijven volgens ons geld en tijd mee  zullen besparen.”

De nieuwe  sociale functies binnen Projectplace zijn onder andere:

  • Acties: het actiebord, een visuele en collaborative  planningstool, geeft het team een snel overzicht van wat er speelt en hoe het  werk vordert. Dit gebeurt aan de hand van een lijst met virtuele Actiekaarten in  ‘Post-it-stijl’, gerangschikt in kolommen op basis van de voortgangsstatus:  gepland, mee bezig of afgerond.
  • Tijdlijn: de nieuwe, interactieve tijdlijn toont  belangrijke resultaten, beslismomenten en projectstappen en maakt het zo voor  alle projectleden en belanghebbenden eenvoudig om niet alleen het project als  geheel te volgen, maar ook de specifieke stappen richting voltooiing van het  project.
  • Widgets:met widgets kan het team  direct zien hoe het staat met het project, binnen hoeveel dagen de huidige  projectstap voltooid moet zijn en hoe het zit met de teamspirit. Hiermee kunnen  de projectmanager en belanghebbenden het algemene tevredenheidsniveau van het  team peilen.
  • Design: het vernieuwde design van de  interface en navigatie is makkelijker, helderder en intuïtiever en stelt  gebruikers in staat om zich beter te focussen op de projectwerkzaamheden. Het  delen van documenten, het communiceren met teamleden en het volgen van taken is  eenvoudiger.

Nieuwe  mobiliteitsoplossingen
Bij de lancering zitten ook nieuwe  en vernieuwde apps voor mensen die onderweg zijn: de iPad-app, die binnenkort  verkrijgbaar is in de App Store en toegang geeft tot projecten en een aantal  functies in Acties en Documenten, en een vernieuwde Android-app.

De sociale  functies zijn met ingang van vandaag beschikbaar voor  alle Projectplace-klanten. De nieuwe apps zijn binnenkort  beschikbaar.

Een  videofragment van de CEO van Projectplace over de social business megatrend is  beschikbaar via: http://www.youtube.com/watch?v=PIwH7NgqWAM&feature=youtu.be

Een whitepaper over  collaborative planning is te downloaden via: http://www.projectplace.nl/waarom-projectplace/whitepapers/collaborative-planning/

Rate this post

Print Friendly