Na een  Europese aanbesteding heeft Universitair  Medisch Centrum Groningen (UMCG) gekozen voor de  dienstverlening van Xerox in de vorm van Managed Print Services (MPS). Door de standaardisering van  de printapparatuur en het uitbesteden van het beheer van de printers is UMCG in staat de afdrukkosten structureel  terug te dringen. Jaarlijks maakt UMCG 35 miljoen afdrukken in zwart-wit en 3,5  miljoen in kleur.

Door  de verscheidenheid aan leveranciers, contracten en verouderde machines had UMCG  te maken met toenemende kosten voor verbruiksmateriaal en onderhoud. Xerox  adviseerde daarom voor het standaardiseren van de printinfrastructuur en het terugdringen van  de afdrukomgeving van 200 kopieermachines  en 2.000 printers naar een mix van 640 multifunctionele printers (mfp’s) en  printers voor kleur- en zwart-witafdrukken. Deze apparatuur is aangevuld met  dienstverlening als supply management en krijgt vergaande ondersteuning  van het UMCG support team (IT en OD). Hiervoor stelt Xerox eerste en  tweedelijnstrainingen, spare parts en devices beschikbaar. De derdelijns support  wordt door Xerox verzorgd.

UMCG  heeft tot doel de CO2 footprint terug te dringen, daarom is gekozen voor het  implementeren van milieuvriendelijke Xerox mfp’s en ‘Follow me printing’. Deze  service houdt in dat printopdrachten pas worden uitgeprint als de gebruiker zich  bij de printer identificeert. Dit zorgt voor een forse kostenbesparing op  afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint. Ook het  papiergebruik wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht.

Jan  Joost van Walsum van UMCG: “Xerox levert de technologie en ondersteunt de  processen waardoor wij ons kunnen concentreren op onze primaire doelen. Omdat  Xerox storingen al kan opsporen voordat wij daar iets van merken, hebben we  straks veel minder omkijken naar onze machines. We zijn door deze samenwerking  in staat de printkosten drastisch terug te dringen. Ook door de toevoeging van  ‘Follow me printing’ verhogen we de vertrouwelijkheid en zijn we in staat te  besparen op papiergebruik. Ook zien we een algehele verlaging van onze CO2  footprint door deze nieuwe samenwerking met Xerox.”

Rate this post

Print Friendly