Amstelveen,  4 juni 2012– Canon – wereldwijd  marktleider in imaging solutions – heeft met de presentatie van het  gecombineerde portfolio van Canon en Océ tijdens drupa 2012 overtuigend  aangetoond hoe beide partijen elkaar versterken. Onder de noemer ‘The bigger  picture’ gaf zij tijdens de internationale vakbeurs in Düsseldorf haar  visitekaartje af met demonstraties van nieuwe technologieën als onderdeel van  het breedste aanbod van professionele printtechnologieën in de branche. Ruim  30.000 personen waren getuige van het eerste optreden van Canon sinds de  acquisitie van Océ in februari van dit jaar. Dit resulteerde niet alleen in een  indrukwekkend orderresultaat voor Canon Europe, maar ook voor Canon Nederland.

Het  gecombineerde portfolio van Canon en Océ heeft tot doel klanten in staat te stellen marktontwikkelingen vanuit een  breder perspectief te bezien en hierbij verder te kijken dan print. Zo presenteerde Canon Europe de vierde editie van het Insight Report  getiteld See The Bigger Picture: Your customers’ view of the value of  print. Een  onderzoek waaruit blijkt dat leveranciers groeikansen kunnen benutten door  klanten duidelijk te maken wat de concrete voordelen en resultaten zijn van de  diensten die zij aanbieden. “We zijn erin geslaagd bezoekers te inspireren met  nieuwe concepten om hun onderneming te laten groeien. Uit hun reacties blijkt  dat wij klanten op een andere manier naar hun markt hebben laten kijken”,  vertelt Frank Huigen, Sales Director Grafisch Canon/Océ Nederland. “Ruim 30.000  personen bezochten de stand van Canon. Met als resultaat meer dan 10.000  business leads voor Canon Europa en de verkoop van in totaal 390 Canon- en  Océ-productieprinters. Dit is niet alleen te danken aan de sterke aanwezigheid  van Canon in West-Europa, maar ook door leads van klanten in de Verenigde Staten  en opkomende markten als het Midden-Oosten en Brazilië. Ook Canon Nederland  heeft een uitstekend resultaat geboekt en hier zijn we uiteraard erg trots  op.”

Nieuwe  technologieën, nieuwe mogelijkheden

De  orderportefeuille van Canon Nederland is goed gevuld dankzij de talrijke deals  die tijdens de vakbeurs zijn gesloten. Zo schafte drukkerij Hub. Tonnaer op de  eerste beursdag een Canon imagePRESS C6010VPS aan en tijdens een tweede bezoek  aan drupa kwam daar nog een Océ ColorWave 650 Poster Printer bij. Deze speciale  uitvoering van de Océ ColorWave 650 is bestemd voor de POS-markt en kan op  verschillende papierformaten printen met een snelheid van 155 A1-vellen per uur.  De prints zijn direct droog, waterbestendig, op maat gesneden en gereed voor  gebruik. Drukkerij Service Boxtel koos voor de Océ VarioPrint 6160 voor  producties in zwart-wit. De Océ VarioPrint 6000 Ultra Line-reeks past Océ Gemini  Instant Duplex-technologie toe voor het met zeer hoge snelheden produceren van  grote volumes hoogwaardige zwart-prints.

Het  grafisch bedrijf Majori Print en Kopie geeft een impuls aan haar digitale  printcapaciteit door de aanschaf van de nieuwe Océ VarioPrint 110 DP van Canon.  Deze geavanceerde printer is geschikt voor de verwerking van printvolumes van  tussen 80.000 en 250.000 vellen A4 per maand. Dankzij de Océ PRISMAsync  controller biedt deze printer maximale efficiency. De Océ  DirectPress-technologie waarborgt een stabiele en consistente kwaliteit en stelt  de printer in staat een breed spectrum van media te bedienen. Media Center  Rotterdam schafte zelfs zes printers aan: twee Canon imagePRESS C6010VP  kleurenproductieprinters, twee Océ VarioPrint 120 DP Line zwart-wit printers en  twee Canon imageRUNNER ADVANCE C5045i document printers.

Rate this post

Print Friendly