Een voorbeeld van een specialistische  toepassing, de ‘black box’-interface van Ricoh, wekte ook grote belangstelling.  Ricoh maakte van de gelegenheid gebruik om feedback van bezoekers te krijgen  over een koppeling tussen digitale productiesystemen van Ricoh en voor- en  nabewerkingapparatuur van derden. Het RPIP (Ricoh Parallel Interface Protocol)  werd op de stand gebruikt in vier verschillende conceptconfiguraties: een full  colour productiesysteem Pro C651EX gekoppeld aan een uv-coating- en stansmachine  van Nagel voor een verpakkingsoplossing; een Pro C751 gecombineerd met een  couverteersysteem van Plockmatic; een Pro C901 voorzien van vacuümfeeder (van  Nagel) voor de verwerking van speciale papiersubstraten; en een Pro 1357EX  zwart-wit productiesysteem met een unwinder en een rolsnijmachine van Müller.

De Ricoh-zones werden ondersteund door  adviezen en richtlijnen uit het uitgebreide Ricoh Business Driver Programma. Dit  programma, dat voortdurend wordt herzien en bijgewerkt in overleg met klanten,  helpt organisaties sneller prestaties te leveren. Een team van deskundigen  maakte bezoekers wegwijs binnen de vele verbetermogelijkheden voor bedrijven,  zoals met de nieuwe exclusieve rapporten van PIRA over strategische keuzes voor  grafimediabedrijven en centrale repro’s.

Ontmoetingen met nieuwe klanten

Organisaties die nieuwe orders plaatsten op de  drupa 2012 noemden als reden onder andere de aanpak van Ricoh, die is gericht op  langdurige samenwerkingsverbanden, dienstverlening en bedrijfswaarden. Julian  Barnwell van Barnwell Print, die een Ricoh Pro C901 bestelde, zei: “De ethiek en  de ‘groene’ staat van dienst van Ricoh sluiten precies aan op onze eigen visie,  en de filosofie van Ricoh past prima bij onze bedrijfscultuur.”

Een voorbeeld van de geslaagde deals die  op de Ricoh-stand werden afgesloten, is de Duitse verzekeraar LVM, die een  bestelling van zeven systemen plaatste, waaronder het inkjet rotatiesysteem  InfoPrint 5000 MP en digitale vellenproductiesystemen. Verder schafte Ricoh’s  Zuid-Afrikaanse distributiepartner Nashua 25 Ricoh Pro™ C751 full colour  productiesystemen aan als antwoord op de groeiende regionale belangstelling voor  rendabele digitale afdrukken van hoge kwaliteit, waarmee meer printopdrachten  met uiteenlopende oplages efficiënt kunnen worden verwerkt. De Poolse specialist  in grafische vormgeving MultiKop koos de digitale kleurenpers Pro C651EX van  Ricoh om met hoge afdrukkwaliteit in de markt van production printing te  stappen.

Veel Britse grafimediabedrijven  kozen voor de Ricoh Pro™ C901. Een nieuwe klant van Ricoh, John Rowell van  Jasprint, stelde het als volgt: “Met de Pro C901 van Ricoh verwachten we de  productiesnelheid met 30% te verhogen en de uitvaltijd met 50% te verminderen.”  Directeur Alan Bunter van Remous, een drukkerij in het Verenigd Koninkrijk, zei:  “We wilden een pers die ons in staat stelt onze digitale printcapaciteit te  verhogen tot 25% van onze totale activiteiten en tegelijkertijd nieuwe markten  op te gaan.” Het Britse Creative Digital Printing, gespecialiseerd in  ontwerp-tot-print-tot-afwerking, koos voor een combinatie van het full colour  productiesysteem Ricoh Pro™ C751 en de digitale kleurenpers Pro™ C901 om het  bedrijf beter te positioneren voor toekomstige groei.

Graham Moore, Business Development Director van de Production  Printing Business Group van Ricoh Europe, trekt de volgende conclusie: “De drupa  2012 heeft ons in onze mening gesterkt dat onze bedrijfstak een stralende  toekomst tegemoet gaat. Onze drukbezochte demonstraties van uiteenlopende  producten, zoals de digitale kleurenpers Pro C901 voor losse vellen en het  rotatiesysteem InfoPrint VP 5000, maar ook softwareoplossingen voor  crossmediacommunicatie en de toekomstige concepten van Clickable Paper en  3D-printen, bewijzen dat printprofessionals openstaan voor verandering en een  aanpak nastreven die gelijke tred kan houden met de steeds snellere  veranderingen waarmee bedrijven in de toekomst worden geconfronteerd.”

Rate this post

Print Friendly