~ FTSE4Good Global Index erkent Konica Minolta voor negende jaar op rij  ~

Konica Minolta Holdings, Inc. (Konica Minolta) is opgenomen in de  FTSE4Good Global Index door FTSE International Limited (FTSE) in het Verenigd  Koninkrijk. FTSE is een bekende index in de wereld voor maatschappelijk  verantwoord beleggen (MVB). Dit is het negende jaar op rij dat Konica Minolta is  erkend.

Over de hele wereld worden organisaties door FTSE beoordeeld op criteria  zoals milieu-, sociale- en bestuurlijke initiatieven. Voldoet een organisatie  aan deze strenge eisen, dan wordt zij opgenomen in de index. Investeerders en  MVB-fondsen raadplegen deze index wanneer zij belangstelling hebben in  maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzame prestaties. Het biedt  investeerders de keuze om in organisaties teinvesteren die voldoen aan de  wereldwijde standaarden van MVO.

Bij de laatste evaluatie behaalde Konica Minolta een volledige score met  betrekking tot milieu. Ook voor het bestuurlijke-aspect werd hen een hoge score  toegekend. Met de boodschap ‘Giving Shape to Ideas’, streeft Konica Minolta  ernaar om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. De organisatie  biedt producten en diensten die minder impact hebben op het milieu dankzij de  ontwikkeling van nieuwe technologieën. Ook met transparantie van het bestuur  creëren zij meer openheid naar de maatschappij toe.

“Bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën richten wij ons op  duurzaamheid en maatschappelijke waarden met betrekking tot MVO”, aldus Ernst  Kolvenbag, algemeen directeur van Konica Minolta Business Solutions Nederland.  “We vinden het erg belangrijk dat MVO wereldwijd in de gehele organisatie hoog  in het vaandel staat. Het is een belangrijk onderdeel in onze  bedrijfsvoering.”

Rate this post

Print Friendly