Nieuwe Océ ColorStream 3200, ColorStream 3700 en ColorStream 3900 voor een breder scala van productietoepassingen.

‘s-Hertogenbosch, 23 mei 2012 – Océ, een bedrijf uit de Canon Group en toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, kondigde op 4 mei jl. de nieuwe Océ ColorStream 3200 en ColorStream 3900 systemen voor full-color digitaal inkjetprinten aan. Dit assortiment biedt printproviders de mogelijkheid om de overstap naar digitale full-color in hun eigen tempo te maken.

Overstap naar razendsnel digitaal printen
De nieuwe systemen in de bekende Océ ColorStream 3000 serie vormen een uitbreiding van de Océ inkjetfamilie en bevestigen eens te meer het leiderschap van Océ op het gebied van digitaal full-color inkjet printen. Met een assortiment dat alle variatie biedt, hebben printproviders nu meer keuze om gemakkelijk over te stappen van tonersystemen, andere inkjetplatforms of offset printsystemen naar snelle digitale printsystemen, al naargelang hun vereisten wat betreft productiviteit.

De Océ ColorStream 3000 serie inkjetsystemen bieden een modulaire oplossing, verkrijgbaar in verschillende single- en twin-configuraties en met vier verschillende printsnelheden, variërend van 48 tot 127 m/min. Een full-color systeem uit de Océ ColorStream 3000 serie kan desgewenst worden ingesteld als systeem voor alleen zwart-wit. De systemen bieden productiviteit en flexibiliteit voor een snelle productie in kleur en zwart-wit van transactie-, TransPromo-, direct-mailtoepassingen, boeken en handleidingen. De vele productiemogelijkheden en het flexibele mediagebruik dragen bij aan een systeem dat voor de toekomst gereed is en dat de overgang mogelijk maakt van toepassingen en bedrijfsmodellen naar meer geavanceerde documenten voor pakkendere communicatie in kleur.

Océ breidt inkjetportfolio uit
De nieuwe Océ ColorStream 3200, Océ ColorStream 3700 en Océ ColorStream 3900 complementeren het toonaangevende Océ inkjetportfolio met basis- en topmodellen in de Océ ColorStream 3000 serie. Nauwelijks een jaar na de wereldwijde lancering van deze visionaire maar laagdrempelige innovatie, nam de Océ ColorStream 3000 serie met de Océ ColorStream 3500 de leiderspositie, met name in datacenters en bij printserviceproviders. Met de nieuwe modellen wordt de Océ ColorStream 3000 serie nog interessanter als oplossing voor printserviceproviders die zowel zwart-wit en kleur verwerken, printcenters met een achtergrond als datacenter en offset-printproviders die op zoek zijn naar een flexibele en efficiënte digitale printoplossing voor grote volumes. De combinatie van hoge inkjetproductiviteit op basis van de Océ DigiDot® koppen en de kenmerkende flexibiliteit en efficiency van alle Océ systemen, nu in vier op locatie uit te breiden snelheden, biedt een totaalpakket dat ongeëvenaard is in de branche.

Lager investeringsniveau biedt meer gebruikers toegang tot inkjet
Met het nieuwe basismodel, de ColorStream 3200, verlaagt Océ het instapniveau en is een rendabel inkjetsysteem beschikbaar speciaal voor providers van transactieprinten. Klanten die slechts een printbreedte van 17 inch (zo’n 432 mm) nodig hebben en niet werken met printvolumes die de investering in het huidige inkjetassortiment rechtvaardigen, kunnen nu een oplossing met een lager investeringsniveau overwegen. Ze kunnen starten met een lagere snelheid van 48 m/min (648 A4 of 688 Letter-formaat pagina’s) en wanneer nodig upgraden naar de hogere snelheden van de Océ ColorStream 3000 serie. Met name printproviders die op zoek zijn naar een efficiënt full-color inkjetsysteem kunnen nu hun continuous-feed tonersystemen vervangen door een inkjetsysteem met een vergelijkbare snelheid. Veel van de geïnstalleerde tonersystemen vereisen slechts de 2-up A4/printbreedte van 17 inch en bevinden zich in een productiviteitssegment van zon 20 miljoen beelden per maand, hetgeen de Océ ColorStream 3200 kan leveren.

Hogere productiviteit voor meer jobs binnen strakker productieschema
De Océ ColorStream 3900 is het nieuwe, razendsnelle model in de Océ ColorStream 3000 serie en biedt een verwerkingssnelheid van 127 meter per minuut. Dat laat zich vertalen naar 857 A4-beelden per minuut (909 Letter) voor een single unit of naar 1714 A4-beelden per minuut (1818 Letter) in een twin-configuratie. Maandelijkse volumes van zo’n 56 miljoen A4-beelden (59 miljoen Letter) kunnen behaald worden.

De Océ ColorStream 3900 heeft twee productiemodi. Voor printjobs met korte productietijden en strakke budgetten levert de prestatiemodus van de Océ ColorStream 3900 met 127 meter per minuut en een resolutie van 600 x 480 dpi met Multilevel Dot Modulation, een uitstekende kwaliteit tegen hoge snelheid. Wanneer topkwaliteit vereist is, kan in de premiummodus worden geprint met een waargenomen beeldkwaliteit van 1200 dpi tegen 100 meter per minuut of 1350 beelden A4 (1428 Letter) per minuut.

Transactietoepassingen, direct mail-documenten of kleine krantenoplagen worden vaak gekenmerkt door strakke productieschema’s en zeer hoge piekbelastingen. Hier laat de Océ ColorStream 3900 zijn kracht en zijn economisch voordeel zien. De prestatiemodus garandeert een rendabele productie door inktbesparingen.

Océ ColorStream 3000 serie aanpasbaar voor de juiste snelheid en printbreedte
Naast de verschillende snelheidsopties introduceert Océ ook de optie om het systeem op maat af te stellen voor klanten die de uitgebreide printbreedte van de ColorStream 3000 niet nodig hebben. Naast de klassieke 21,25 inch (circa 540 mm) printbreedte van de Océ ColorStream 3000 serie zijn alle systemen uit de serie nu tevens beschikbaar in een versie voor een goedkopere 17 inch (circa 432 mm) printbreedte. Deze breedte komt exact overeen met de printbreedte die vereist is voor het produceren van 2-up A4-beelden en wordt vaak gebruikt voor transactietoepassingen. Veel van de huidige continuous-feed tonergebruikers printen in dit soort omgeving met een printbreedte van circa 17 inch op continuous-feed papier van 18 inch via pintransport.|

Ongeacht de snelheid of printbreedte, bieden zowel de Océ ColorStream 3200 en de Océ ColorStream 3900 alle functies voor efficiency en flexibiliteit die de bekende Océ ColorStream 3500 kenmerken. Ze maken een directe overstap mogelijk, maar bieden ook mogelijkheden voor een soepele, langzame overstap op full-color inkjet. Veel handige functies, zoals HeadSafe, printen van een eerste pagina voor kwaliteitsinspectie, of pauzeren zonder papierverspilling, verhogen de productiviteit en duurzaamheid van de Océ ColorStream 3000 serie. Behalve dat resources worden gespaard, betekent het een belangrijke verhoging van de totale productieworkflow en waardeketen, omdat geen ongebruikte, lege pagina’s hoeven te worden verwijderd tijdens de latere post-processing stappen.

Universele oplossing voor razendsnel digitaal inkjetprinten
“In de Océ ColorStream 3000 serie komt ons streven om oplossingen te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de behoeften van printproviders duidelijk naar voren. Met de Océ ColorStream 3900 tillen we de snelheid van de ColorStream serie naar nieuwe hoogten voor printproviders die grote volumes verwerken”, aldus Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing.

“We realiseerden ons bovendien dat er naast een vraag naar hoge snelheid ook vraag is naar een basismodel voor inkjetprinten met een lagere snelheid. Met de nieuwe Océ ColorStream 3200 met zijn gereduceerde printbreedte introduceren we zo’n instapmodel voor tal van printproviders die lagere printvolumes en kleine printbreedten te verwerken krijgen. De Océ ColorStream 3000 serie is nu een universele oplossing die tegemoet komt aan de behoeften van printproviders van bijna elke omvang en is ideaal om de overstap te maken van offset printen of printen op tonerbasis naar razendsnel inkjetprinten.”

Gebaseerd op bewezen Océ technologieën
Alle leden van de Océ inkjetfamilie, van het basismodel, de Océ ColorStream 3200, tot de razendsnelle Océ ColorStream 3900, zijn gebaseerd op kerntechnologieën zoals de Océ DigiDot inkjettechnologie en de Océ SRA® MP controllerarchitectuur, die hun waarde allang hebben bewezen. De Océ ColorStream 3000 serie gebruikt drop-on-demand, piëzo-elektrische inkjetprintkoppen waarmee zeer hoge snelheden worden behaald met een consistente waargenomen printkwaliteit van 1200 dpi met Multilevel Dot Modulation. Gebruikers kunnen profiteren van de betrouwbaarheid, de printkwaliteit en het media-assortiment waar de Océ inkjetfamilie om bekend staat.

“Océ”, “Océ ColorStream”, “Océ DigiDot”, Océ InkSafe, SRA en het logo van Océ zijn gedeponeerde handelsmerken van Océ-Technologies B.V. Alle product- en bedrijfsnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken en zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren en worden als zodanig erkend.

Rate this post

Print Friendly