~ Thema’s Het  Nieuwe Werken en social media onderaan prioriteitenlijstje van IT-managers  ~

Veenendaal,  22 mei 2012 – De ontsluiting van informatie wordt door  IT-verantwoordelijken van woningcorporaties gezien als het belangrijkste  vraagstuk voor nu en de nabije toekomst. Thema’s als Het Nieuwe Werken en social  media staan opvallend minder hoog op het prioriteitenlijstje. Dit blijkt uit  onderzoek in opdracht van IT-specialist Info Support, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Right. Het  onderzoek is uitgevoerd onder 43 IT-verantwoordelijken van de grootste  woningcorporaties in Nederland.

Ontsluiting  van informatie wordt door 26 procent van de ondervraagden gezien als  belangrijkste ontwikkeling binnen woningcorporaties, op de voet gevolgd door  cloud-oplossingen met 23 procent. Systeem- en data-integratie en ketenintegratie  vormen ook belangrijke thema’s voor respectievelijk 19 procent en 16 procent van  de ondervraagden. Slechts 9 procent noemt Het Nieuwe Werken als belangrijkste  thema. Ook nieuwe/social media scoren laag: slechts 5 procent van de  ondervraagden noemt dit thema.

“De  onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk, want de behoefte aan IT-ontwikkeling op  het gebied van social media en Het Nieuwe Werken binnen corporaties is blijkbaar  minder groot dan de hype doet geloven”, zegt Marco Hout, Business Development  Adviseur bij Info Support. “In plaats daarvan heeft informatiemanagement de  hoogste prioriteit. Dit past bij het feit dat woningcorporaties hun organisatie  momenteel nadrukkelijk aan het professionaliseren zijn. Corporaties gaan meer  samenwerken en soms zelfs fuseren. Daar komen verschillende informatiestromen en -systemen bij kijken. Door het informatielandschap zo overzichtelijk en  toegankelijk mogelijk in te richten, is een betere samenwerking en  dienstverlening mogelijk.”

Info Support  is specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat en het  leveren van BI- en integratieoplossingen. Info Support houdt zich nadrukkelijk  bezig met de IT-problematiek binnen woningcorporaties en maakt onderdeel uit van  het bestuur van stichting VERA. Deze stichting biedt een technische  normalisatiestandaard voor betere informatie-uitwisseling binnen de  corporatiesector. Hiermee is het mogelijk verschillende autonome, heterogene  systemen met elkaar te laten communiceren en interacteren via webservices. Dit  leidt tot een sector brede kostenbesparing en een besparing op onderhoud.

Rate this post

Print Friendly