Düsseldorf, 16 mei 2012 –  Professioneel uitziende boeken, handleidingen en boekjes zijn populaire en  winstgevende drukwerktoepassingen. Maar het kostenefficiënt produceren ervan is  vaak een flinke uitdaging, vooral bij kleinere oplages. In een tijd waarin korte  doorlooptijden en lage kosten van cruciaal belang zijn, is het afwerken van  drukwerk nog vaak een flink obstakel.  Daarom introduceert Xerox de eerste automatische afwerkoplossing in  de industrie die de bottlenecks bij inline en offline boekwerkproductie  elimineert: de IntegratedPLUS Finishing Solution. Waar normaal handmatige  handelingen nodig zijn om de output naar de afwerkmodule te brengen, is dat hier  volledig geautomatiseerd. De IntegratedPLUS oplossing zorgt ervoor dat er meer  drukwerkopdrachten sneller kunnen worden verwerkt, wat leidt tot tijd- en  kostenbesparing voor de grafisch ondernemer.

Een nieuwe Dual Mode Feeder zorgt  ervoor dat een in-line afwerkmodule, die traditioneel is gekoppeld aan één  digitaal afdruksysteem, nu ook de geprinte output kan verwerken van andere  digitale offline (kleuren)persen. Zo kunnen drukwerktoepassingen die gedrukt  zijn op een Xerox  Colour 1000 Press met behulp van de uitlegwagen eenvoudig getransporteerd  worden naar de Dual Mode Feeder van bijvoorbeeld de nieuwe Xerox iGen 150, waar  in-line een AHV-module (bookletmaker) aan is gekoppeld. De operator scant  simpelweg de barcode op het bovenste vel van de stapel drukwerk op de  uitlegwagen van de Colour Press 1000,  voordat deze wordt ingevoerd in de Dual Mode Feeder.  Deze is in-line gekoppeld aan de iGen 150. De barcode instrueert de  afwerkmodule automatisch tot het maken van de boekjes, zonder tussenkomst van  een operator. Tegelijkertijd kan de iGen 150 andere  drukwerkopdrachten naar de eigen uitlegwagen printen.

Kenmerken van de IntegratedPLUS Finishing Solution  zijn onder andere:

  • Kostenbesparing: Door   automatisering van de prepress en set-up van de afwerkmodule zijn er geen   handmatige handelingen meer nodig. Boekwerk-opdrachten worden gepreflight en   ingesteld als een unieke job. Het afwerkapparaat weet via jdf-codes automatisch hoe de boekjes moeten   worden gehecht en gevouwen. Het verwijderen van deze handmatige stappen   vermindert menselijke fouten tijdens het prepress- en offline afwerkproces en   versnelt daardoor de algehele productiviteit.
  • Open   access: Meerdere printers kunnen   profiteren van één boekwerkmaker (AHV-module), of deze nu in-line of offline is. Zo kunnen operators opdrachten   uitvoeren, zoals het drukken van briefkaarten, terwijl een uitlegwagen   gekoppeld aan een afwerkmodule tegelijkertijd bezig is met het maken van   boekjes. Dit betekent dat het volledige potentieel van de (kleuren)printers   wordt gebruikt, waardoor de totale productiviteit wordt verhoogd en de   boekwerkoplossing nu gebruikt kan worden door alle printers in de   drukkerij.

Beschikbaarheid
De Xerox  IntegratedPLUS Finishing Solution voor boekwerken zal later dit jaar leverbaar  zijn.

Rate this post

Print Friendly