Scanner met optie ‘scan to app’ of ‘scan to mobile’

Lelystad – 10 mei 2012 – ECM-Services introduceert de BookEye 4 van Image Access op de Nederlandse markt.  Een nieuwe boekscanner die de mogelijkheid biedt om heel eenvoudig met hetzelfde  apparaat via een vlakke plaat te scannen of in een hoek, dus met het boek nog  half open gelegd. Daardoor zijn er in de gescande pagina´s minder of geen  vervormingen.  De scanner kan ook worden geleverd met de optie ‘scan to  app’ of ‘scan to mobile’.

De BookEye 4  is volledig afgestemd op de  veranderende en steeds wisselende behoefte in de markt; het is bijvoorbeeld geschikt om ook de  ‘on demand’ markt, een groeiend segment waarbij ter plaatse een scan kan worden  gemaakt, beter te bedienen. De optie ‘scan to app’ of ‘scan to mobile’ biedt  voor veel gebruikers nieuwe kansen om business te genereren met content die  anders onbereikbaar of in ieder geval veel moeilijker bereikbaar zou zijn.  “Daarmee kun je heel snel een pagina, of meerdere pagina’s uit bijzondere  uitgaven heel eenvoudig op je tablet beschikbaar krijgen” stelt Johan de Lange,  directeur van ECM-Services uit Lelystad. “Je kunt zelfs met je tablet via een  Wifi-verbinding die scanner aansturen. Om het niet helemaal meteen ‘open te  stellen’ is het Wifi-bereik afgeschermd tot een paar meter, maar indien er  toepassingen zijn die daarom vragen kan dat worden aangepast.” Daarmee  onderscheidt de BookEye 4 zich van de concurrentie in dit specifieke  toepassingsgebied binnen bijvoorbeeld de bibliotheekwereld. “De opties vinden  gretig aftrek in de markt,” aldus De Lange, “en dat is logisch gezien de  ontwikkelingen in de maatschappij, waar ongeveer iedereen met een SmartPhone of  een tablet rondloopt. Daar wil je dan ook mee kunnen werken en informatie mee  kunnen ophalen en inzien. Dat gaat dus nu nog makkelijker, ook in die specifieke  omgevingen.”

ImageAccess heeft een grote reputatie in bijvoorbeeld de  bibliotheekwereld, waar veel BookEye-scanners hun weg vinden. Daar waar lastige  objecten als dikke en kwetsbare boeken in steeds grotere mate ook  gedigitaliseerd moeten gaan worden om ook die content beschikbaar te krijgen  voor grote doelgroepen, heeft ImageAccess  een sterke marktpositie.  Thorsten Rink, European sales manager: “Met name de openheid naar andere  achterliggende systemen, waardoor de scanners heel eenvoudig kunnen worden  geïntegreerd in die specifieke bedrijfsomgevingen, geeft ons een groot voordeel  op concurrenten.” Nederlands (exclusief) distributeur en partner voor  ImageAccess is ECM-Services uit Lelystad.

De BookEye 4 met mobile-ondersteuning staat vanaf 16 mei  in de showroom van ECM-Services in Lelystad. De scanner en applicatie worden ook  tijdens de KVAN-dagen* op 11 en 12 juni in de Stadsschouwburg van Middelburg  getoond.

Rate this post

Print Friendly