Mobile Print en Managed  Print Services

Breukelen, 10 mei 2012 – Detacheerder en opleider Calco Group (onder andere Calco MasterClass)  kiest in haar nieuwe onderkomen te Maarssen voor groen en flexibel printen. Xtandit, leverancier van totaaloplossingen  voor documentmanagement, installeerde in het nieuwe pand vier Xerox ColorQube  multifunctionele kleurenprinters en Mobile Print, waarmee medewerkers plaats- en  apparaatonafhankelijk kunnen afdrukken. Calco kiest ook voor de Managed Print  Services van Xtandit (XMS), die zijn gebaseerd op de Xerox  Partner Print Services (XPPS). Hiermee is Calco in staat de  printinfrastructuur te vereenvoudigen, deze beter te managen en de kosten ervan  te reduceren.

Voordelig printen in  huisstijl

De ColorQubes zijn naast een  milieuvriendelijke keuze, door de vaste inkt technologie, ook kostentechnisch  interessant door de prijsstelling. Voor het printen in kleur  betaalt de gebruiker enkel voor de hoeveelheid kleur op de pagina. Met vijf  verschillende werkmaatschappijen hoeft Calco Group geen briefpapier met  verschillende logo’s voor te drukken, maar kunnen zij voor nagenoeg dezelfde  prijs als zwart-wit, briefpapier in de huisstijl printen. Hierdoor hoeft Calco  geen drukwerk meer uit te besteden en levert het een forse kostenbesparing op.  Binnenkort start Xtandit ook met de uitrol van de Mobile Print Oplossing.  Hiermee wordt het voor Calco mogelijk om vanaf iedere device – smartphone en  tablet – naar ieder gewenste printer te printen.

“We werken voornamelijk met jonge  mensen en wij willen er dan ook alles aan doen om hen op de juiste manier te  faciliteren, zodat zij hun werk goed kunnen doen”, aldus Robert Gravekamp,  directeur van Calco. “De Mobile Print Oplossing is hiervan een goed voorbeeld.  Onze medewerkers zijn gewend mobiel te werken en dus is het voor ons meer dan  logisch om ook mobiel printen aan te bieden. Ook willen we ons buitendienst-team  uitrusten met tablets. Door de mobiele oplossing kunnen ze straks eenvoudig  printopdrachten geven en deze ophalen bij de printer als ze binnen zijn. Door  het beheer van de printers uit te besteden aan Xtandit hebben we ook geen  omkijken meer naar het onderhoud en dat ontzorgt ons enorm. Bij de aanschaf van  de machines was het milieuaspect zeer belangrijk, maar ook de kwaliteit is  verbluffend. Ik zie het verschil niet met voorgedrukt briefpapier, behalve terug  op de factuur.”

Rate this post

Print Friendly