~ 60%  van routinematige datamigratie niet succesvol ~

Zoetermeer,  9 mei 2012 – Onafhankelijke storage integrator Proact heeft klanten gevraagd  naar de grootste uitdaging rondom storage. De conclusie hieruit is dat klanten  de migratie van data naar de cloud het meest complex vinden. De angst voor  problemen met datamigratie naar de cloud is begrijpelijk, aangezien deze  projecten in de praktijk maar al te vaak misgaan. Zo blijkt uit onderzoek van Bloor Research uit 2011 dat zo’n 60 procent van  de ‘routinematige’ datamigratie projecten onsuccesvol zijn.

Eerder  voorspelde Proact al dat de storage-investeringen van het bedrijfsleven het  komende jaar vooral gericht zullen zijn op het vereenvoudigen van beheer en het  verbeteren van het rendement uit de bestaande storage-infrastructuur. Cloud en  virtualisatie spelen hierbij een grote rol. Het beheergemak en de  kostenvoordelen zijn hiervoor de belangrijkste drijfveren.

De  rondvraag bracht de volgende conclusies voort:

  • 36   procent van de IT-verantwoordelijken uit de klantenkring van Proact vindt   migratie van data naar de cloud complex
  • 24   procent vindt het beheer van de storage-infrastructuur de grootste   uitdaging
  • 21   procent zegt dat performance van VDI en business apps niet te waarborgen   is
  • 19   procent geeft aan te kampen met onvoldoende opslagcapaciteit   (schaalbaarheid)

“Veel  ondernemingen overwegen de stap naar de cloud. Het is daarom niet verwonderlijk  dat zij zich zorgen maken over de migratie van data en zich afvragen wat de  beste storagestrategie hiervoor is”, stelt Ties Beekhuis, CTO bij Proact. “Uit  onze rondvraag blijkt dat de grootste storage-uitdagingen sterk samenhangen met  de trend binnen het bedrijfsleven om plaats- en tijdonafhankelijk werken  mogelijk te maken. Of data nu vanuit de cloud wordt aangeboden of  gevirtualiseerd wordt vanuit een datacenter; de klassieke storage-uitdagingen  zoals migratie, beheer en performance blijven belangrijke aandachtspunten voor  organisaties.”

In de blog van Ties Beekhuis is meer informatie te vinden  over de juiste aanpak voor een succesvolle datamigratie op basis van 5  stappen:
http://proactnl.wordpress.com/2012/05/01/angst-voor-datamigratie-onnodig-kies-de-strategie-die-bij-u-past/

Rate this post

Print Friendly