DÜSSELDORF, DUITSLAND, 6 mei – Vandaag tijdens drupa 2012  overhandigde Kodak tijdens een speciale plechtigheid in zijn stand de Print  Ambassador Lifetime Achievement Award aan Frank Romano. Romano  is de derde begunstigde van de prijs, die in het leven werd geroepen als  eerbetoon aan personen die zich hebben ingezet voor promotie en opleidingen in  de druksector.

Romano  is al meer dan 50 jaar actief in de druksector. Hij heeft voor leveranciers in  de sector gewerkt, tientallen boeken en artikels geschreven, de belangen van de  sector behartigd, vakgenoten over de hele wereld toegesproken, en overleg  gepleegd met zowat alle grote leveranciers in de sector.

Bij de  overhandiging van de prijs verklaarde Antonio M. Perez, Chief Executive Officer  van Kodak: “Frank speelde voor ons allemaal een cruciale rol om de grote  technologische verschuivingen te begrijpen die de sector de voorbije decennia  hebben gekenmerkt.Hij heeft de unieke gave om ons te doen inzien hoe het verleden de  toekomst beïnvloedt en waarom die toekomst zo fantastisch is.”

Romano  wordt alom erkend als autoriteit op het vlak van grafische technologieën en  tendensen. In 1977 richtte hij TypeWorld op (later Electronic  Publishing), een van de toonaangevende vakbladen in de sector tijdens de  hele desktop- en digitale drukrevolutie.Hij richtte later nog andere magazines op, schreef zijn eerste rapport  over digitaal drukwerk on-demand in 1980 en organiseerde de eerste conferentie  over het onderwerp in 1985.

Hij werd  al aangehaald in The New York Times, The Wall Street Journal, The Times of London, USA Today, Business Week, Forbes en vele andere kranten en publicaties, maar ook op televisie en  radio.Als emeritus professor blijft hij les geven aan het RIT en andere  universiteiten en studenten begeleiden bij unieke  onderzoeksprojecten.

“De  titel ‘Print Ambassador’ is Frank op het lijf geschreven en weerspiegelt zijn  persoonlijke en professionele inzet om het drukwerkmedium vooruit te helpen”,  aldus Perez.

Eerdere  begunstigden van de Kodak Print Ambassador Lifetime Achievement Award zijn Rance  Crain, President van Crain Communications, en Lord Heseltine CH, Voorzitter van  Haymarket Group Limited.

Meer  informatie over de deelname van Kodak aan drupa is beschikbaar op www.kodak.com/go/drupa.

Rate this post

Print Friendly