Düsseldorf, 8 mei 2012 – Xerox lanceerde van de week  tijdens drupa 2012 de  Xerox iGen 150. Deze nieuwe kleurenpers  levert 150 pagina’s per minuut (op basis van A4 formaat) en kan 3.000 extra  grote 66 cm/26 inch vellen per uur verwerken. Daarmee is de pers uitermate  geschikt voor grafimediabedrijven en servicebureaus die, vanwege kritische  doorlooptijden bij digitale kleurendruk, productiviteit en up-time voorop  stellen.

De iGen 150  is gebouwd op het bekende iGen platform van Xerox. De iGen4®kleurenpers is sinds  de introductie tijdens drupa 2008 door meer dan 1.000 klanten gebruikt voor de  productie van miljoenen winstgevende drukopdrachten per maand. Volgens de  onafhankelijke testers van het SpencerLab Digital Color Laboratory1 is de iGen4 één van de meest productieve systemen in haar klasse. Voor  de introductie op drupa is de iGen 150 uitgebreid getest in Canada. Brian Wright  van Gilmore Doculink in  Ottawa: “De afdrukkwaliteit van de iGen  150 is niet te onderscheiden van offset, zonder in te leveren op snelheid en  doorlooptijden bij digitale printopdrachten. De iGen 150 combineert kleur,  kwaliteit en consistentie.”

Automatisering =  Productiviteit = Meer opdrachten

Printleveranciers moeten  ervoor zorgen dat de setup van drukwerkopdrachten eenvoudig is, dat de  productietijd kort is en de beeldkwaliteit nauwkeurig en consistent. De volgende voordelen van de Xerox iGen 150 maken dat  mogelijk:

 

  • Een tot 25 procent hogere afdruksnelheid (in vergelijking tot de iGen4). Deze substantiële  productiviteitsverbetering zorgt ervoor dat grafisch ondernemers in korte tijd  meer printopdrachten binnen kritische doorlooptijden kunnen verwerken.
  • Elke pagina is  gemaakt met gepatenteerde beeld-op-beeldtechnologie en matte toner voor  levendige digitale kleurafdrukken. De iGen 150 kleurenpers vermindert daarmee de  tijd en inspanning voor output van hoge kwaliteit.
  • Een nieuw 2.400 x 2.400 dpi imaging-systeem – de hoogste afdrukresolutie op een  iGen-systeem tot nu toe. De nieuwe lijnraster levert verfijnde vormen, scherpe  details en een hoge tekstkwaliteit.
  • Het Auto  Density Control Systeem herkent en corrigeert strepen in de afdrukken  voordat ze optreden.
  • Automated  Color Maintenance analyseert  kleuren aan de hand van een ingebouwde fotospectraalmeter en vervangt daarmee  handmatige drukwerkvoorbereiding. Daarnaast krijgt de operator een seintje  wanneer de pers is klaar voor productie.
  • De iGen 150  verwerkt een grote verscheidenheid aan papiersoorten, zoals textuurpapier  en doorschijnend of zwaar papier. Gemixte printopdrachten, zoals direct-mail campagnes met antwoordenveloppen  of complete fotoalbums, kunnen eenvoudig worden  verwerkt.

 

Beschikbaarheid
De Xerox 150  iGen kleurenpers is wereldwijd vanaf juni te bestellen en vanaf juli te  installeren.

1 SpencerLab Digital  Color Laboratory, Digital Press Benchmarks: Availability & Actual  Production, oktober 2011.

Rate this post

Print Friendly