CiPress 325 biedt scherpe beeldkwaliteit op voordelig, standaard  papier

Supersnelle kleuren-inkjetsystemen krijgen steeds meer voet aan de grond in de  grafische markt. Xerox onthulde op  3 mei tijdens drupa 2012 een  nieuw inkjet-productiesysteem dat in één  machine scherpe beeldkwaliteit en schoon-en-weer-printen combineert met lagere  afdrukvolumes: de Xerox CiPress 325.

De twin-engine machine zorgt  ervoor dat ook grafisch ondernemers met lagere maandelijkse printvolumes de  mogelijkheid hebben om de high-speed inkjetmarkt te betreden. De CiPress 325  biedt hoog-volume productiemogelijkheden met een snelheid van 325 feet/100 meter  per minuut (fpm). De machine print schoon-en-weer op een resolutie van 600×600  dpi. Marketingmaterialen, transactionele en transpromo-opdrachten, catalogi,  boeken en handleidingen rollen dan ook in één beweging met kraakheldere kleuren  van de pers.

Samen met de Xerox CiPress  500, is het Xerox CiPress 325 Inkjet Productiesysteem het enige high-speed  waterloze inkjetsysteen ter wereld. Drukkerijen, DM-aanbieders, servicebureaus  en repro’s die voor waterloze inkt gaan, kiezen daarmee niet alleen voor  kwaliteit en kleur op voordelig papier dat niet is voorbewerkt, maar ook voor  het milieu.

De CiPress 325 biedt daarnaast de volgende voordelen:

  • Upgrades – Gebruikers kunnen het systeem met een softwarelicentie eenvoudig   upgraden van 325 fpm tot 500 fpm. Dit zorgt snel voor extra productiviteit   zodra het afdrukvolume toeneemt.
  • Snelle verwerking – De Xerox’s FreeFlow Print   Server   verbetert de productiviteit door complexe, variabele opdrachten te verwerken   zonder in te leveren op de afdruksnelheid. Gebruikers kunnen hun RIP precies   op hun eisen afstemmen.
  • Sustainability – De door Xerox   gepatenteerde, korrelige en op hars gebaseerde inktformule maakt ontinkten en   daarmee het recyclen van papier veel eenvoudiger. Xerox ontving voor haar   waterloze inkt de hoogste deinkability normering van INGEDE, een groep   marktleiders in de Europese papierindustrie die de International Association   of Deinking Industry vertegenwoordigen.

CiPress 500 – inkt-optimalisatie modus
Als  aanvulling op de bekendmaking van deze nieuwe machine kondigt Xerox ook aan dat  de CiPress 500 is uitgebreid met een inkt-optimalisatie modus. Daarmee kan de  inktdekking op pagina’s met meer tekst en minder beeld eenvoudig worden  aangepast.

Beschikbaarheid
De nieuwe aanwinst in het Xerox  high-speed inkjettechnologie-portfolio is te zien op drupa 2012 in Düsseldorf,  van 3 tot en met 16 mei, in hal 8B. De CiPress 325 is wereldwijd beschikbaar in  de tweede helft van 2012.

Rate this post

Print Friendly