CO2-uitstoot verder verlaagd met 13% en unieke ozonvrije imagingtechnologie gelanceerd

‘s-Hertogenbosch, 3 mei 2012 – Océ heeft opnieuw vooruitgang geboekt in al haar vijf strategische aandachtsgebieden voor duurzaamheid: energie, hergebruik, papier, productverantwoordelijkheid en Goed werkgeverschap.

Deze resultaten zijn opgenomen in het recent gepubliceerde Océ Duurzaamheidsverslag 2011. Daarnaast heeft Océ beduidende verdere vermindering van CO2-uitstoot in vergelijking met 2010 gerealiseerd en een unieke, schone, nieuwe imagingtechnologie gelanceerd. Verder plaatste Océ zich in de groep koplopers van de Transparentiebenchmark en haalde het bedrijf zijn doel met betrekking tot het reduceren van stortafval één jaar eerder dan gepland.

“Onze klanten vragen om een leverancier van printservices en documentbeheer die bijdraagt aan hun doelen op het gebied van duurzaamheid. Het Duurzaamheidsverslag 2011 levert het aantoonbare bewijs dat Océ een krachtige partner is die hen ondersteunt bij het behalen van hun doelen”, aldus Anton Schaaf, Océ President & CEO.

Papier

Het reduceren van papierafval die het gevolg zijn van misprints is een belangrijk aspect van de R&D-activiteiten van Océ. In 2011 lanceerde Océ het eerste product waarin de Océ PRISMA®sync workflowcontroller werd geïntegreerd met cutsheet-productieprinters van Canon. Dat betekent een aanzienlijke vermindering van misprints als gevolg van verkeerd papiergebruik of onjuiste kleurinstellingen.

Océ is in 2011 gestart met de verkoop van het eerste Cradle to Cradle papier, ontwikkeld in nauwe samenwerking met afvalverwerkingspartner Van Gansewinkel. Het 100% gerecyclede kantoorpapier is gecertificeerd door het wetenschappelijke Cradle to Cradle instituut EPEA. Océ blijft inspanningen leveren om papier van duurzame, herwinbare bronnen aan te kunnen bieden. Eind 2011 zijn negen landen waar Océ actief is FSC/PEFC Chain-of-Custody gecertificeerd.

Energie

Tot de nieuwe producten die in 2011 werden uitgebracht, behoorde de energiezuinige Océ VarioPrint DP Line. Deze printerlijn is gebaseerd op de unieke nieuwe Océ DirectPress®-technologie, een 100% digitale technologie die geen CO2-uitstoot genereert, en op de nieuwe Océ HeatXchange®-technologie. De Océ VarioPrint DP Line heeft de laagste TEC-waardes (Typical Energy Consumption) in de markt voor mid-productiesystemen. De R&D engineers van Océ ontwerpen onderdelen en modules die niet type-specifiek zijn en dus in tal van printsystemen kunnen worden gebruikt en hergebruikt. Het Océ Prémia Class-certificaat, geïntroduceerd in 2011, beschrijft het fabricageproces en garandeert dat de producten als nieuwe producten presteren.

Productverantwoordelijkheid

In 2011 heeft Océ zijn inspanningen om de duurzaamheid van zijn producten te vergroten en het voordeel van de klant te maximaliseren verder uitgebreid. Het bedrijf introduceerde twee nieuwe Océ Arizona® flatbedprinters. Naast andere duurzame functies, verbruiken de Océ Arizona 360 GT en Océ Arizona 360 XT nog niet de helft aan elektriciteit van vergelijkbare systemen.

De Océ Arizona printers gebruiken bovendien UV-uithardende inkten die beduidend minder vluchtige, organische verbindingen genereren dan inkten op basis van oplosmiddel. Het bedrijf ontwikkelde tevens het Océ HeadSafe-concept voor de Océ ColorStream® 3500 om inkt te besparen en onnodige reinigingsprocedures te voorkomen.

Goed werkgeverschap

Een aantal teams heeft hard gewerkt aan de integratie met Canon. Gezamenlijke productstrategieën, Research & Development-programma’s en de toekomstige structuur zijn gedefinieerd nu Canon en Océ samen op weg zijn om de nummer 1 in de printsector te worden. In een door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geaccrediteerd onderzoek werd Océ-Nederland voor het vierde opeenvolgende jaar verkozen tot beste werkgever.

Rate this post

Print Friendly