~ Voorproefje van diverse  nieuwe printproductiesystemen ~

Konica Minolta presenteert haar eerste inkjet  pers, de KM1, als showcase tijdens de drupa 2012. De kleuren inkjet pers wordt  ontworpen voor de commerciële drukkerijsector en produceert afdrukken die  bijvoorbeeld door variabele data, strakke deadlines of een kleine oplage niet  geschikt zijn voor offset printing. De kleuren inkjet pers kan afdrukken tot  B2-formaat verwerken, met een snelheid van 3300 pagina’s per uur. De afdrukken  hebben een resolutie van 1200 x 1200 dpi.

“De KM1 wordt ontwikkeld in samenwerking met  Komori”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business  Solutions Nederland BV. “Door het samenvoegen van beschikbare kennis en  technologie van beide organisaties hebben we met KM1 een systeem ontwikkeld dat  tegemoet komt aan de wensen van onze klanten. Tijdens de beurs wordt het systeem  getoond in een technologie showcase.”

Tevens introduceert Konica Minolta drie nieuwe  printproductiesystemen, de zwart-wit printsystemen bizhub PRESS 1052 en 1250 en  de kleuren bizhub PRESS C1100. De bizhub PRESS 1052 en 1250 zijn zeer geschikt  voor flexibel printen en het verwerken van hoge volumes. Door het flexibele  printen kunnen specifieke hoeveelheden naar wens worden geproduceerd. Dit  verlaagt de kosten voor opslag en voorkomt een overschot aan verouderde  afdrukken. Konica Minolta toont ook de bizhub PRESS 2250P met een  productiesnelheid van 250 A4-pagina’s per minuut.

Tijdens drupa 2012 geeft Konica Minolta ook een  eerste introductie van de bizhub PRESS C1100. Dit kleurenprintsysteem is  geschikt voor bijvoorbeeld commerciële drukkerijen en grafische afdelingen. Met  de bizhub PRESS C1100 is het mogelijk om op het laatste moment veranderingen aan  te brengen, web-to-print-opdrachten te geven en variabele data af te drukken.  Dit verhoogt de flexibiliteit en productiviteit van de printomgeving en is  kostenefficiënt. Bijzonder aan deC1100 is dat het systeem geen terugval in  snelheid ondervindt op gramsgewichten tot en met 350 grams. Zelfs duplex printen  op 350 grams behoort tot de mogelijkheden.

Rate this post

Print Friendly