BCT en  iWriter, aanbieder van oplossingen voor documentcreatie, hebben gisteren tijdens  de vakbeurs Overheid & ICT een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide  partijen werkten al samen, maar hebben hun partnership nu officieel bezegeld.  Door de formalisering van de samenwerking willen BCT en iWriter de toekomstige  ontwikkeling van hun gekoppelde oplossingen borgen. Daarnaast worden klanten  optimaal bediend doordat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over gezamenlijke  implementatie en ondersteuning.

De koppeling tussen  de sjabloon- en templatefunctionaliteiten van iWriter en het enterprise content  management (ECM)-systeem Corsa biedt veel efficiëntie. Documenten die in een  tekstverwerker opgesteld worden met behulp van iWriter, worden automatisch  voorzien van de benodigde zaak- en contactgegevens vanuit Corsa. De documenten  worden direct op de juiste plaats opgeslagen in het DMS. Het is daarnaast ook  mogelijk om vanuit Corsa een document te creëren. Dimitri Palmen, commercieel  directeur van BCT: “Of het nu om een vergunning, raadsbesluit of  klachtenformulier gaat, sjablonen zorgen voor eenduidige communicatie. En  dankzij de koppeling kunnen gebruikers bijvoorbeeld NAW-gegevens of zaaknummers  direct uit Corsa importeren. Het is dus niet meer nodig om twee systemen naast  elkaar te laten draaien en daardoor behoren dubbele handelingen tot het  verleden.”

Wim Van Horen,  business development manager bij iWriter, onderstreept het belang van de  koppeling tussen de twee oplossingen: “Gemeenten hebben te maken met strenge  eisen als het gaat om archivering van informatie. Corsa zorgt voor automatische  archivering en een template helpt gebruikers de vereiste referentiegegevens toe  te voegen aan documenten.”

Palmen over de  overeenkomst: “Wij werken al jaren samen met iWriter en hebben inmiddels zo’n 50  gemeenschappelijke klanten, voornamelijk in de gemeentelijke overheid. Door een  nog intensievere samenwerking kunnen we op technisch vlak grote stappen maken.  We zijn allebei bezig met nieuwe oplossingen en kunnen deze in een vroeg stadium  koppelen. Hierdoor profiteren gebruikers ook in de toekomst van naadloos op  elkaar aansluitende producten.” Van Horen voegt daaraan toe: “We zien dat  gemeenten, met alle verschillende oplossingen op de markt, steeds meer behoefte  hebben aan geïntegreerde toepassingen. Door onze samenwerking hoeven ze maar één  keer te investeren in het gezamenlijke softwarepakket. Dat biedt een  duidelijke toegevoegde waarde: meer duidelijkheid  en overzichtelijkheid.”

Rate this post

Print Friendly