Nieuwe serie MFP’s voorziet MKB in  zakelijke functies en hoge kwaliteit

NAARDEN, 27 april 2012 – Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft een nieuwe serie robuuste  multifunctionele producten (MFP’s) aangekondigd: de OfficeEdge-serie.  Hiermee voorziet Lexmark een grote groep zakelijke gebruikers van hoge kwaliteit  kleurafdrukken en betrouwbaarheid voor werkgroepen.

De MFP’s zijn  gebouwd op het nieuwe zakelijke inkjet-platform van Lexmark en zijn ontwikkeld  met sterke componenten om duurzame en betrouwbare prestaties te leveren. Zo  heeft deze inkjetprinter de kleurkwaliteit en betaalbaarheid van een  laserprinter. De OfficeEdge-serie van Lexmark omvat twee nieuwe modellen die  zijn uitgerust met zakelijke functies en kleurafdrukken van laserkwaliteit,  tegen 50 procent lagere kosten per pagina[1].  Hierdoor zijn de printers geschikt voor kleine werkgroepen binnen organisaties  en het MKB.

De Lexmark  OfficeEdge-serie integreert naadloos in de meeste zakelijke IT-omgevingen.  Ondersteuning voor PCL en PostScript via Lexmark’s  Universal Print Driver verhoogt de zakelijke compatibiliteit. Het monitoren  en beheren van meerdere apparaten vanuit een centrale locatie wordt tevens  vereenvoudigd door de Embedded Web Server en de fleet-management-tool MarkVision  Enterprise.

De Lexmark OfficeEdgePro5500  en OfficeEdge  Pro4000 kleuren-MFP’s zijn gebouwd voor snelle, professionele, zware afdruk- en scantaken. Deze nieuwe printers beschikken over snellere afdruksnelheid dan  de meeste kleurenlaser MFP’s in dezelfde prijsklasse; tot 21 pagina’s per minuut  in zwart en 14 pagina’s per minuut in kleur[2].  Daarnaast beschikken de MFP’s over de snelste tijd van de eerste pagina, in  vergelijking met laserprinters. Dit betekent dat gebruikers minder lang hoeven  te wachten tot hun afdruktaak is voltooid[3].

De Lexmark  OfficeEdge Pro5500 bevat daarnaast één enkele, duplex, automatische  documentinvoer (ADF) met een capaciteit van maximaal 50 pagina’s. Door het  gelijktijdig scannen van beide kanten van het document besparen gebruikers tijd.  Hierbij is een verscheidenheid aan papierformaten mogelijk; tot aan DIN  A4-formaat.

De nieuwe inkt  op pigmentbasis, van Lexmark Vizix Pro inktformule, zorgt voor een  indrukwekkende afdrukkwaliteit met levendige kleuren, donkere zwarte tekst en  een hogere weerstand tegen water en vlekken. Vizix Pro wordt gebruikt in zowel  de standaard- als hoog-rendement cartridges van de OfficeEdge-serie en  produceert kleurenafdrukken met de kwaliteit van een laserprinter en de mooie  kleuren van een inkjetprinter. Hierdoor kunnen bedrijven meer in-house printen  en zo kosten besparen. De inktcartridges van de Lexmark OfficeEdge-serie zijn  gemaakt van gerecycled plastic en zijn geschikt voor Lexmark’s  Cartridge Inzamelprogramma (LCCP)[4], waarmee  lege cartridges gratis en eenvoudig retour kunnen worden  gestuurd.

Workflow-oplossingen
Het intuïtieve  10,9 cm kleurentouchscreen van de Lexmark OfficeEdge Pro5500 biedt een eenvoudig  te navigeren menu en toegang tot de productiviteitsverhogende SmartSolutions van  Lexmark. Dit zijn software-applicaties die bedrijven kunnen downloaden en zijn  ontworpen om hen te helpen tijd en geld te besparen. Dit gebeurt door het  stroomlijnen van dagelijkse taken en gemeenschappelijke workflows. Voor nog meer  efficiëntie introduceert Lexmark twaalf nieuwe multifunctionele workflows die  meerdere taken uit kunnen uitvoeren door één simpele druk op de knop. Hierbij  moet worden gedacht aan ‘e-Mail en sla op in netwerk’ en ‘Kopiëren, e-mailen en  opslaan op computer’. De nieuwe multifunctionele workflows voor Lexmark  OfficeEdge-series zullen dit kwartaal beschikbaar zijn via Lexmark’s  SmartSolutions-website.

Mobiliteit
Tablets,  smartphones en cloud-gebaseerde technologieën veranderen de manier waarop kleine  en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen hun dagelijkse activiteiten  beheren. Werknemers die veel onderweg zijn, hebben een grote behoefte aan snelle  toegang tot en het eenvoudig creëren van documenten, wanneer en waar zij zich  ook bevinden. De Lexmark OfficeEdge-serie werkt samen met de Lexmark Mobile  Printing App, ontworpen voor Android  en Apple  iOS smartphones en tablets[5]. Op deze manier  kunnen gebruikers vanaf vrijwel iedere locatie op elk moment documenten  afdrukken.

Citaat:
“Het enorme  aantal zakelijke mogelijkheden dat we hebben geïntegreerd in onze nieuwe  zakelijke inkjetprinters, gecombineerd met een overtuigende waardepropositie,  zorgen ervoor dat dit goede alternatieven zijn voor de veeleisende, zware  gebruikers zoals werkgroepen”, zegt Niels Priem, General Manager Benelux bij  Lexmark. “Klanten van Lexmark die werken in gedeelde kantoren, zoals banken en  gezondheidscentra, zullen ervaren dat de OfficeEdge-serie een ideale keuze is  voor het beheren van hun workflow en het creëren van kleurdocumenten van  professionele kwaliteit.”

Extra  informatie:


Rate this post

Print Friendly