Medius Benelux en ReadSoft, beide met een Zweeds hoofdkantoor, hebben onlangs successen geboekt in het leveren van oplossingen op het gebied van Purchase to Pay. Sinds de start eind 2010, heeft de samenwerking tot diverse projecten geleid bij bedrijven als Zevij, Van Lanschot Chabot en Crucell.

Recent zijn Euromaster, het grootste Europese netwerk van bandenservicebedrijven, en Stichting Pergamijn, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking, overgegaan op elektronische factuurafhandeling. ReadSoft en Medius bieden hen een volledige oplossing voor de afhandeling van inkomende facturen. Facturen die op verschillende manieren worden aangeleverd: via de post, als e-mailbijlage, als EDI, XML of PDF worden op dezelfde wijze verwerkt.

De ReadSoft software haalt automatisch gegevens van elke inkomende factuur en interpreteert de factuurgegevens. Deze informatie wordt overgedragen aan MediusFlow voor factuurmatching en workflow. MediusFlow matcht inkoopfacturen op artikelniveau met de inkooporders of stuurt kostenfacturen automatisch door voor goedkeuring. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie met bestaande ERP of financiële systemen.

“ReadSoft heeft vertrouwen in de samenwerking met Medius”, aldus Gert-Jan de Vries, Managing Director Benelux. “Medius is in Zweden een zeer succesvolle partner en we willen graag dit succes voortzetten in Nederland.” “Ook in 2012 zijn al projecten van start gegaan om de samenwerking verder te ontwikkelen.” Licht Pim van de Donk, Directeur Medius Benelux toe.

Rate this post

Print Friendly