Londen, 19 april 2012 –  Ricoh Europe PLC heeft drie belangrijke onderscheidingen in de wacht gesleept  met het Ricoh Pro C901 full colour productiesysteem. De onderscheidingen hebben  betrekking op de verkoopaantallen en de prestaties van het systeem.

Met een marktaandeel van meer dan 31%, wat  neerkomt op een voorsprong van bijna 9% ten opzichte van de nummer twee, is de  Ricoh Pro C901 door InfoTrends uitgeroepen tot het best verkochte  productiesysteem van 2011 in het segment 301.000 tot 999.000 A4-pagina’s per  maand. Met zijn constante afdruksnelheid van 90 A4-pagina’s per minuut wordt de  Pro C901, Ricoh’s paradepaardje in zijn portfolio van full colour  losbladproductiesystemen, daarnaast ook de snelste in deze klasse genoemd in het  InfoTrends-rapport Western Europe Production Printing and Copying Market  Placements: 2008-2011.*

Rond dezelfde  periode als deze indrukwekkende prestatie maakte Buyers Laboratory LLC (BLI)  bekend dat het zijn PRO Award voor de categorie Mid-Volume Production Colour  (kleurenproductiesystemen voor gemiddelde volumes) toekent aan de Ricoh Pro  C901. BLI, ’s werelds grootste onafhankelijke testlaboratorium van apparatuur en  software voor imaging van documenten, koos voor de Ricoh Pro C901 op basis van  een diepgaand onderzoek van een uitgebreide reeks technische criteria.

Peter Williams, Executive Vice President en Head  van Production Printing, Ricoh Europe, zegt: “De onafhankelijke erkenning uit de  industrie bevestigt de expertise van onze research- en development-teams in het  creëren van zeer efficiënte marktleidende oplossingen. De onderscheiding van BLI  is een erkenning van de innovatieve technologieën die ingebouwd zijn in dit  digitale productiesysteem. Met zijn consistente afdrukkwaliteit en de verwerking  van een veelzijdigheid aan papiersoorten ondersteunt de Pro C901-serie  printprofessionals die op zoek zijn naar een oplossing om een creatief portfolio  van diensten uit te bouwen die optimaal voldoen aan de wensen van hun  klanten.”

“Onze resultaten uit het  InfoTrends rapport over 2011 zijn een fantastische erkenning van de manier  waarop de grafische industrie in West-Europa een printproductiesysteem heeft  omarmd dat volgens ons onmisbaar is om grafimediabedrijven en centrale repro’s  te helpen hun winstgevendheid te verhogen en nieuwe zakelijke kansen te  benutten. Met innovaties zoals zijn PxP™-toner biedt het systeem een  afdrukkwaliteit die vergelijkbaar is met offset in combinatie met een perfecte  registratie, hoog gebruiksgemak, betrouwbaarheid en flexibiliteit. De  mogelijkheid om op de maximale constante snelheid van 90 pagina’s per minuut  dubbelzijdig af te drukken op papier van 300 g/m² zorgt voor een toonaangevend  niveau van productiviteit”, besluit Peter Williams.

De Ricoh Pro C901 wordt gedemonstreerd op de Ricoh-stand in hal 8a op  drupa 2012, dat van 3 tot en met 16 mei plaatsvindt in Düsseldorf, Duitsland.  Geïnteresseerden kunnen voor nieuws en updates terecht op www.ricoh.nl/drupa2012  of de Twitter-feed volgen via www.twitter.com/RicohPro

Meer informatie over het digitale kleurenproductiesysteem  Ricoh Pro C901 en andere innovatieve producten van Ricoh is beschikbaar op www.ricoh.nl.

Rate this post

Print Friendly