Netto-omzet en  Automation Services blijven groeien
Amsterdam, 18 april 2012 – Basware, marktleider op het gebied van  Purchase-to-Pay-oplossingen, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar Automated  Services met 46,5% sterk zien groeien. De netto-omzet groeide met 5,3% naar € 27,4 miljoen en de winst is met 38,4% afgenomen naar € 1,8 miljoen.
Het transactievolume van Automation services is met 77,1% in het eerste  kwartaal van 2012 sterk blijven groeien, en staat gelijk aan 7,8 miljoen  transacties. De lange termijndoelstelling van Basware is een jaarlijkse groei  van meer dan 50% en de geschatte opbrengst van de huidige Automation  Services-overeenkomsten voor de komende twaalf maanden bedraagt € 21,8 miljoen.  Dit is een toename van 19,4% van de eindejaarschatting van 2012.
Onderhoudsopbrengsten groeide in het eerste kwartaal ten opzichte van  dezelfde periode van vorig jaar met 10,1%. Professional services en  licentieverkopen namen respectievelijk met 15,3% en 5,9% af. Basware realiseerde  zijn grootste groei in Europa, de Verenigde Staten en Australië met een  netto-omzet groei van respectievelijk 15,2% en 9,2%. In het eerste kwartaal  namen de SaaS-verkopen met 22% toe ten opzichte van het vorige kwartaal en de  licentieverkoop nam af met 15,3%. Dit staat gelijk aan 14,9% van de  verkopen.
Het eerste kwartaal van 2012 stond ook in het teken van de overname van  First Businesspost GmbH alsmede de lancering van Alusta waarbij zakelijke,  financiële processen en clouddiensten worden gecombineerd met pay per use pricing. Esa Tihilä, CEO van Basware: “We zijn enorm tevreden met de  prestaties in het eerste kwartaal, en in het bijzonder met de sterke groei van  Automation Services. Basware maakt op dit moment de transitie door van ‘klassieke’ softwareleverancier naar een service provider. Dit vergt extra  investeringen in onze uitvoerende methodes, oplossingen en diensten. We richten  ons volledig op nieuwe klantengroepen door gesegmenteerd klantenmanagement en -portfolio van producten en diensten. Hierbij stellen we ons ten doel om ‘s  werelds toonaangevende e-invoice operator te worden.”
“Tijdens het eerste kwartaal heeft Basware wereldwijd een aantal  belangrijke deals binnengehaald. We hebben de vraag naar onze diensten zien  toenemen, waarbij de vraag duidelijk van licentieverkoop naar SaaS-oplossingen  is verschoven. We zagen een significante groei in Automated Services. Basware  zal zich daarbij voornamelijk richten op de verkoop van SaaS-oplossingen in  plaats van op licenties.”
Rate this post

Print Friendly