Océ VarioPrint DP Line wint iF Product Design Award 2012

‘s-Hertogenbosch, 12 april 2012 – De Océ VarioPrint® DP Line heeft een prestigieuze iF Product Design Award gewonnen. Deze krachtige zwart-wit printsystemen zijn door Canon en Océ ontwikkeld en bieden klanten uitmuntende beeldconsistentie, productiviteit, nabewerkingsopties en duurzaamheid. De iF Product Design Award, die nauwelijks een halfjaar na de introductie van de printer werd uitgereikt, valt samen met release 2.1 van de Océ VarioPrint DP Line. Zowel de award als de nieuwe release onderstrepen de inzet van de Canon-Océ combinatie om hun producten voortdurend te blijven verbeteren zodat ze blijven voldoen aan de wensen en eisen van de klant.

Het kostte Canon en Océ minder dan twee jaar om de Océ VarioPrint 110 / 120 / 135 gezamenlijk te ontwikkelen. Deze printers voor lage tot middelgrote volumes herbergen innovaties zoals Océ DirectPress technologie en Océ EnergyLogic met geïntegreerde scan- en nabewerkingsoplossingen van Canon. Het resultaat is een in hoge mate configureerbaar systeem met een uitstekende beeldconsistentie, instant-productiviteit en tal van nabewerkingsopties.

Maar met innovaties alleen sleep je geen designprijzen in de wacht. In een baanbrekend printsysteem wordt ook rekening gehouden met menselijke waarden als eenvoud, effectiviteit en een prettige gebruikerservaring, naast functionele eisen als printkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid. Design is een wijze van vorm geven aan producten waarbij de mogelijkheden, voorkeuren, vaardigheden en culturele achtergrond van de gebruikers een integraal onderdeel vormen bij alle beslissingen omtrent design in elke fase van de productontwikkeling. De erkenning door de jury die de iF awards toekent, laat zien dat de ontwikkelteams van Canon en Océ zich volledig inzetten voor het ontwikkelen van mensgeoriënteerde producten.

Klanten zijn de kern van ons bedrijf

“De iF Product Design Award laat zien dat de ‘Stronger Together’ filosofie van Canon en Océ verder reikt dan het ontwikkelen van producten waardoor mensen en bedrijven effectiever en efficiënter worden”, zo meldt David Preskett, European Professional Print Director, Canon Europe. “De klant blijft centraal staan in onze steeds nauwere samenwerking en dat betekent dat we tegemoet willen komen aan menselijke behoeften naast alle commerciële motieven.”

Nick Klitsie, Vice President Business Group Office and Printroom, Océ, is het daar van harte mee eens. “We zijn bijzonder blij met de iF Product Design Award. De Océ VarioPrint DP Line biedt klanten een productief, flexibel en duurzaam systeem zonder in te boeten aan gebruiksgemak en -plezier.”

De Océ VarioPrint DP Line werd via de verkoopkanalen van Canon en Océ in september 2011 op de Europese markt gebracht. In dit eerste half jaar hebben de verkoopcijfers alle verwachtingen overtroffen en de reacties uit de markt zijn uitstekend. Met de recente 2.1 release wordt het systeem uitgerold naar de rest van de wereld, met diverse verbeteringen op basis van feedback van klanten. Dit is eens te meer het bewijs dat de Canon-Océ combinatie er veel aan gelegen is om tegemoet te komen aan de voorturend veranderende eisen door de behoeften van de klant te vertalen in hard- en softwarefunctionaliteit.

Over de iF Design Awards

iF, International Forum Design, biedt een ruim aanbod van ontwerpgerelateerde services en dankt zijn internationale bekendheid aan de iF Design Award, die wordt uitgereikt sinds 1954. Tegenwoordig wordt deze award beschouwd als een van de belangrijkste ontwerpcompetities ter wereld, die dit jaar bijna 3000 inzendingen van over de wereld heeft ontvangen. De jury, bestaande uit internationale topontwerpers, beoordeelt en selecteert op kritische wijze de winnende inzendingen, met inachtneming van de status van iF en de uitstekende reputatie van het iF label.

Rate this post

Print Friendly