s-Hertogenbosch, 16  april 2012 – Recent hebben  Vijfkeerblauw en Ricoh een  overeenkomst    getekend voor het leveren en onderhouden van  hoogvolume productiesystemen. Hieraan vooraf ging een intensieve Europese  aanbestedingsprocedure.

Vijfkeerblauw  is de hofleverancier van de Rijksoverheid voor (repro)grafische diensten en  bedient momenteel 10 ministeries. Vijfkeerblauw maakt onderdeel uit van De  Werkmaatschappij. Dit is een concernbreed platform voor samenwerking op het  gebied van de bedrijfsvoering binnen de rijksdienst. De Werkmaatschappij is  ondergebracht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en  Koninkrijksrelaties.

Naast het leveren en  onderhouden van hoogvolume productiesystemen biedt Ricoh workflow oplossingen.  De dienstverlening bestaat verder uit de productie van 39 miljoen kleur en  zwart/wit documenten per jaar. De productie vindt hoofdzakelijk plaats op de  centrale locatie en hoofdkantoor in Rijswijk, maar ook op een aantal  Servicepunten en Quickservicelocaties bij de ministeries. Vijfkeerblauw is  specialist in de productgroepen grafisch advies, rijkshuisstijlkennis,  vormgeving en DTP, digitaal printwerk en drukwerkbegeleiding. Klantgericht en  bedrijfsmatig opereren zijn daarbij het uitgangspunt. Een prettige  bijkomstigheid voor overheidsorganisaties die zaken doen met Vijfkeerblauw is  dat de Europese aanbestedingsregels daarbij niet van toepassing zijn.  Vijfkeerblauw is namelijk zelf ook onderdeel van de overheid. “Zaken doen met  ons is dus geen kwestie van uitbesteden, maar van ‘inbesteden’. En dat is een  stuk eenvoudiger. Met Ricoh hebben we een partner gevonden die aantoonbaar  creatief en innovatief is en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.  Aspecten waar ook de Rijksoverheid van kan profiteren”, aldus drs. A.J.F.M.  Warffemius, Directeur De Werkmaatschappij.

Ronald Batenburg MBA, Sales Manager Government & Healthcare van  Ricoh: “Met het verwerven van deze opdracht laat Ricoh zien een belangrijke  speler te zijn op gebied van production printing en zijn we in staat om aan te  sluiten op de hoge kwaliteitseisen die de Rijksoverheid stelt aan  dienstverlening.”

Ricoh is leverancier  van producten en diensten op het gebied van Managed Document Services. Naast  hoogwaardige multifunctionals en printers biedt Ricoh innovatieve diensten op  het gebied van documentenbeheer. Diensten die gericht zijn op het optimaliseren  van informatiestromen binnen en tussen organisaties, steeds met als doel om de  efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Rate this post

Print Friendly