Ondanks de tegenvallende groei in de markt voor automatische factuurafhandeling heeft Easy Systems haar omzet in 2011 met 50% zien toenemen. Dit is bijzonder omdat uit onderzoek blijkt dat de verwachtte explosieve groei in de aanschaf van software voor automatische factuurafhandeling in het afgelopen jaar is uitgebleven. De voorspellingen over 2011, die met 28% groei optimistisch waren, staan in schril contrast met de werkelijke toename van 2%.

Erik van Doorn, directeur van Easy Systems: ‘’Gezien de huidige economische omstandigheden, waarbij de groei in de markt is achtergebleven, zijn wij erg tevreden met de sterke toename van onze omzet. Dit geeft een stevig fundament aan ons bedrijf en continuïteit voor de toekomst”. De groei is volgens Erik van Doorn voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de gebruiksvriendelijkheid van de software. Daarnaast spelen de vaste kosten, de snelheid waarmee de software geïmplementeerd wordt en het aantal referenties dat tevreden is over de oplossing een belangrijke rol. “Uiteindelijk is het net als een olievlek, die zich snel verspreid als klanten tevreden zijn”.

Kijkend naar de nabije toekomst zijn de verwachtingen hoog. Het lijkt er op dat bedrijven hun beslissing om factuurautomatisering in te zetten vooruit hebben geschoven. Mocht de prognose uitkomen, dan zal het totale gebruik van automatische factuurverwerking aankomend jaar verdubbelen. Ook Easy Systems houdt hier rekening mee en wil ook in 2012 sterk blijven groeien. ‘’In 2012 willen wij met Easy Systems doorgroeien door nog meer aan kleine en middelgrote bedrijven onze oplossingen aan te bieden’’. Een relevante doelstelling omdat uit onderzoek blijkt dat juist bij kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker factuurautomatisering wordt ingezet.

Easy Systems, opgericht in 2006, ontwikkelt software oplossingen voor het digitaal verwerken, bewaken, sturen en archiveren van financieel en document gedreven processen. De focus ligt daarbij op het budget tot betalingsproces voor het midden- en kleinbedrijf. Met inmiddels meer dan 75 klanten waaronder; Suit Supply, Koninklijk Theater Carré, Flamco, Primagaz en Rijk Zwaan.

Voor meer informatie kijk op www.easysystems.nl of bel gerust voor vragen 0318-648 748.

Rate this post

Print Friendly