Ricoh Nederland organiseert hoogstaand kennisseminar over de  invloed van technologie

’s-Hertogenbosch, 3 april 2012 –  Het bedrijfsleven en  het fundament van zaken doen zal in het komende decennium snel en ingrijpend  veranderen. De technologische ontwikkelingen en vooral de manier waarop de  nieuwe mogelijkheden worden benut, zorgen voor een ware bedrijfsrevolutie. Ook  zal de hoeveelheid beschikbare informatie tegen 2020 met een factor 30 zijn  toegenomen. Hoe houdt de moderne manager zich staande in de informatie-tsunamie  en welke invloed hebben al deze ontwikkelingen op ons werk en de maatschappij?   Deze en andere vragen over de invloed van technologie en informatie staan  centraal tijdens het kennisseminar IMAGINE, dat van  20 maart tot en met 12 april plaatsvindt in het voormalig Stedelijk Museum in  ’s-Hertogenbosch. Het hoogtepunt vindt plaats op donderdag 5 april middels het  hoogstaande kennisseminar “IMAGINE2012 The Event”, georganiseerd door Ricoh Nederland.  

Een groep toonaangevende,  spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland zal tijdens Imagine 2012 de  digitale omwenteling vanuit diverse specifieke invalshoeken zoals mens,  maatschappij, duurzaamheid en werken benaderen. Zo’n 400 CEO’s, CFO’s en CIO’s  uit het Nederlandse bedrijfsleven zullen met elkaar hierover de dialoog met  elkaar aangaan.

Sprekers zijn onder  andere Marc van der Chijs (medeoprichter Tudou), Viktor van der Wijk (Director  E-acquisition KLM), Nalden (oprichter o.a. Wetransfer.com), Daniel  Domscheit-Berg (oprichter OpenLeaks), Esra’a al Shafei (oprichter en CEO  MideastYouth.com), Paul Nijhof (CEO RFS Holland Holding BV en Wehkamp.nl), Trae  Chancellor (Vice President Enterprise Strategy Salesforce.com), Almir Suruí   (Chief of the Amazon Suruí Indian Tribe (Brasil) en Mark Boelhouwer  (Director Strategy & Operations Ricoh Nederland).

Imagine vindt plaats in het voormalig Stedelijk Museum in Den  Bosch. Parallel aan IMAGINE is ‘The Gallery’ geopend. Bij ‘The Gallery,  connecting the dots’ vormen diverse kunstwerken, gebaseerd op technologie, een  bijzonder decor. The Gallery is ook voor publiek geopend.

Achtergrond Imagine
Recent  onderzoek onder ruim 500 internationale topmanagers uit verschillende sectoren  dat door The Economist Intelligence Unit in samenwerking met Ricoh is  uitgevoerd, vormt het inhoudelijke vertrekpunt voor IMAGINE. De topmanagers  spreken de verwachting uit dat de stroom aan informatie, zogenoemde Big Data,  het doen van voorspellende analyses binnen organisaties steeds gemakkelijker  maakt. De analysecapaciteit komt beschikbaar voor medewerkers overal in de  organisaties. Hierdoor kan besluitvorming ook op een lager niveau plaatsvinden  en neemt de belangrijkheid van het middelmanagement de komende jaren af, zo is  de verwachting van tweederde van de ondervraagde topmanagers.

Ook is er is voor bedrijven nauwelijks te  ontkomen aan de omwenteling die de komende jaren plaatsvindt. Vier van de tien  topmanagers verwacht dat het lastig, zo niet onmogelijk wordt om de  ontwikkelingen bij te houden en dat daardoor hun concurrentievoordeel zal  verdwijnen.
Om te overleven en te blijven  groeien moeten vooral de processen achter de techniek, de bedrijfsmodellen  worden herzien en geoptimaliseerd. De uitdaging is om ze zo in te richten dat   mensen via informatie-uitwisseling worden verbonden, dat mensen er beter  door gaan samenwerken en dat ze mensen uitdagen om kennis te delen.   Organisaties die hier slim en snel op inspelen profiteren van een betere  slagkracht en een ongekende reeks mogelijkheden.

Als voorbeeld: de succesvolle introductie van Apple’s online winkel  “App Store” werd niet veroorzaakt door een nieuwe techniek, maar kenmerkt zich  door een nieuwe marketingmethode en andere distributiewijze van de software. Het  resulteerde in de ontwikkeling van een innovatief en efficiënt platform.   Ook Facebook en eBay konden marktleider worden omdat zij  nieuwe
bedrijfsmodellen bedachten op basis van  bestaande technieken.  In Nederland weten bijvoorbeeld  Marktplaats en  Wehkamp goed  in te spelen op de ontwikkelingen.

Rate this post

Print Friendly