Amersfoort, 2 april 2012 – Dankzij de FiNBOX-koppeling in ANVA kan jaarlijks 6.345 kilometer aan papier worden bespaard. Deze afstand staat gelijk aan de afstand van Amsterdam naar Detroit, zegt Roel van Dijk, directeur van systeemhuis ANVA. ANVA levert al meer dan 35 jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Van Dijk: “FiNBOX biedt de mogelijkheid om het postvolume te verminderen. Onze klanten genereren met onze software circa 9 miljoen facturen op jaarbasis, nu kunnen deze facturen ook eenvoudig digitaal worden afgeleverd in de bankomgeving van de eindklant. Deze digitalisering betekent niet alleen een aanzienlijke papierbesparing maar ook een belangrijke efficiencyslag en een welkome verduurzaming van het facturatieproces van de bij ons aangesloten assurantiekantoren. Het mes snijdt daarmee aan meerdere kanten. Voordeel voor klanten, het kantoor en het milieu.”

FiNBOX: de financiële inbox binnen internetbankieren

FiNBOX is het alternatief voor papieren nota’s. Met de komst van FiNBOX (financiële inbox) kunnen consumenten en MKB bedrijven er voor kiezen hun financiële post voortaan in hun digitale brievenbus binnen internetbankieren te ontvangen. FiNBOX biedt de internetbankierder vooral betaalgemak en overzicht. Naast acceptgiro’s kunnen er ook rekeningen, incassospecificaties, belastingaanslagen, loonstroken en pensioenoverzichten digitaal worden afgeleverd via FiNBOX. Elk document blijft zeven jaar toegankelijk via internetbankieren. Rabobank, ABN Amro en ING bieden FiNBOX kosteloos aan voor hun internetbankierders.

Eenvoudig aansluiten op FiNBOX

ANVA en Bluem hebben een module ontwikkeld waarmee ANVA-kantoren direct vanuit hun ANVA-pakket kunnen aansluiten op FiNBOX zonder maatwerk. Deze module zorgt ervoor dat FiNBOX-aanmeldingen geregistreerd worden en dat de factuuroutput automatisch gesplitst wordt in een fysieke en digitale stroom. Bluem zorgt als billing service provider voor het FiNBOX berichtenverkeer tussen de ANVA-kantoren en de banken.

Rate this post

Print Friendly