Generieke  processen en specifieke zaaktypen afhandelen met één  platform

BCT, aanbieder van  oplossingen voor enterprise content management en zaakgericht werken, is dit  jaar weer aanwezig op de vakbeurs Overheid & ICT. Van 24 tot en met 26 april  kunnen bezoekers zich op stand D084 laten informeren over de nieuwste  ontwikkelingen van BCT voor overheidsinstellingen. Vorig jaar introduceerde BCT  Liber, een productlijn die overheden in staat stelt om efficiënter en sneller  service aan te bieden aan burgers en bedrijven. Ook dit jaar staan de  oplossingen van Liber centraal tijdens de beurs.

Omdat de kwaliteit  van dienstverlening hoog op de agenda staat bij overheden, richt BCT zich  tijdens Overheid & ICT specifiek op de oplossingen KCS (Klant Contact  Systeem) en BPM (Business Process Management). Alex Lony, branchemanager Local  Government bij BCT: “Nagenoeg alle colleges van gemeenten formuleren ambities  die moeten leiden tot betere publieke dienstverlening en vermindering van  administratieve lasten. Eén van de middelen die gemeenten ondersteunt bij het  realiseren van deze ambities is het inrichten van een Klant Contact Centrum  (KCC). Een KCS is het portaal waarin alle werkzaamheden van het KCC worden  gestructureerd. Wat Liber onderscheidt van vergelijkbare systemen op de markt is  de zeer intuïtieve interface en het feit dat het KCS en alle andere producten  van Liber plaats-, systeem- en platformonafhankelijk benaderbaar  zijn.”

In het Liber KCS  worden de relevante gegevens uit interne en externe bronnen weergegeven. “Denk  aan vraag-antwoordcombinaties, agendafunctionaliteit, een overheidsbrede  zoekdienst, traditionele en sociale media voor interactie met klanten en de  mogelijkheid om zaken te starten en klantcontacten vast te leggen”, licht Lony  toe. Het KCS kan eenvoudig gekoppeld worden aan het Liber zaaksysteem. “Door de  combinatie van zowel generieke- als specifieke zaakafhandeling (BPM) kunnen  steeds meer zaaktypen binnen het centrale zaaksysteem worden afgehandeld. Zelfs  backofficetoepassingen kunnen hierdoor op den duur vervangen  worden.”

Tijdens de beurs  verzorgen Alex Lony en Bram Scholten van BCT elke dag van 13.30 tot 14.15 uur de  presentatiesessie ‘Liber, naast KCS ook BPM!’ in Theater Blauw.

Rate this post

Print Friendly