Breukelen, 28 maart 2012 – Xerox blijft wereldwijd marktleider in managed print services(MPS) en Basic  Print Services (BPS), blijkt uit IDC’s Worldwide and U.S. Managed Print  Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis report1. Het IDC-rapport laat zien dat  de industrie jaarlijks zal groeien met 11,7 procent en dat Xerox de hoogste  positie bekleedt als het gaat om zowel het MPS- als het  BPS-aanbod.

IDC definieert BPS als het uitbesteden van het  beheer van een groep of fleet (multifunctionele) printers door bedrijven aan  derden, door middel van een meerjarencontract. Het betreft hierbij ook de  consolidatie van de facturen, de gebruiksmonitoring, het beheer van de  inkt/toners, en onderhoud en reparatie. MPS gaat een stap verder door up-front  analyses van de printomgeving en voortdurende analyse, rapportage en proactief  beheer om de contractdoelstellingen te behalen.

“Xerox houdt de leiding in het wereldwijde marktaandeel voor  zowel MPS en BPS, met een specifiek aanbod voor bedrijven van verschillende  omvang”, zegt Holly Muscolino, research director bij IDC. “De industrie breidt  uit naar de MKB-markt en consistente wereldwijde leveringsmogelijkheden zijn  belangrijke onderscheidende factoren voor Xerox. Het bedrijf blijft hun  infrastructuur uitbouwen voor de wereldwijde ondersteuning, inclusief de  ondersteuning aan haar indirecte channelpartners.”

Met Xerox Print  Services en Xerox Partner Print  Services kunnen ook kleine en  middelgrote bedrijven hun kosten verlagen en de productiviteit maximaliseren.  Het aanbieden van de tools, ondersteuning, security en geaccrediteerde  processen, heeft bedrijven wereldwijd al geholpen miljoenen te besparen. Als  marktleider is Xerox ook in de tweede en de derde generatie MPS actief. Waar in  eerste instantie grote bedrijven investeerden in MPS om de kosten in de  printomgeving te verlagen, bouwen deze partijen nu voort op de resultaten. Door  co-innovatie en het veranderen van de manier waarop ze werken, worden extra  kostenbesparingen en efficiency-voordelen gerealiseerd.

“MPS is een echte hype, maar alleen met de aanschaf van MPS ben  je er nog niet. Je hebt een strategie nodig om een ​​succesvol resultaat te  bereiken”, zegt Andrew Morrison, senior vice president, Xerox Managed Print  Services Business Group. “We helpen onze klanten – bedrijven van elke omvang – de overgang naar digitalisering te realiseren en daar het beste uit te halen. We  werken toe naar een meer geïntegreerde workflow-oplossing die de lijnen tussen  MPS en de basis van Business Process Outsourcing in de toekomst zal  vervagen.”

Xerox  werkt samen met bedrijven om het werk dat wordt gedaan te vereenvoudigen,  waardoor werknemers minder tijd kwijt zijn aan het beheer van documenten en meer  tijd kunnen stoppen in hun core business. Xerox integreert MPS in de  IT-infrastructuur en organiseert op intelligente wijze informatie, van zowel  papieren als elektronische bronnen. Het bedrijf is door Gartner, Inc., in het Leaders Quadrant in the 2011  Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide2 opgenomen en werd wereldwijd marktleider genoemd3. Daarnaast is Xerox  erkend als een leider in IDC’s 2011 MPS MarketScape  report4.

Rate this post

Print Friendly