Meerssen,  29 maart 2012 –  Mimecast heeft zijn beveiligingsmaatregelen  openbaar gemaakt. De leverancier van een cloud  gebaseerde e-mailoplossing geeft hiermee een reactie op de standaard die  onlangs door de Cloud Security Alliance (CSA) is gezet: het Security, Trust & Assurance Registry (STAR)-register. Hiermee wil de CSA het voor afnemers  van clouddiensten makkelijk maken om leveranciers wat betreft beveiliging op een  betrouwbare manier te vergelijken en zo een weloverwogen keuze te maken. Op dit moment is Mimecast – naast Microsoft en  Solutionary – een van de drie marktleidende bedrijven die informatie over hun  beveiligingsmaatregelen bekend gemaakt hebben.

Er is steeds meer vraag naar  openheid in cloudbeveiliging. Maar hoewel veel bedrijven de gevraagde informatie  verstrekken aan de CSA, willen ze nog zo weinig mogelijk van die informatie  prijsgeven. Dit beperkt klanten bij het maken van een betrouwbare keuze voor een  bepaalde clouddienst.

I.R.I.S., partner van Mimecast in Nederland, is  blij met de openbaarmaking. René Beulen, commercieel directeur van  I.R.I.S. Nederland: “Ook wij hebben als implementatiepartner van Mimecast de  verantwoordelijkheid om ten opzichte van onze huidige en toekomstige klanten  volledig transparant te zijn over welke oplossingen we bieden en waarom. Ik vind  dat we open moeten zijn in plaats van onze beveiligingsmaatregelen te beschouwen  als ons eigendom, en we zouden leveranciers van clouddiensten moeten aansporen  om hetzelfde te doen. Dit is dé manier waarop we integriteit, effectiviteit en  performance kunnen handhaven binnen deze branche.”

Voor meer informatie over Mimecasts  security-oplossingen: http://www.mimecast.com/What-we-offer/Email-Security/secure-email-gateway/.

Rate this post

Print Friendly