Hoofddorp  – 27 maart 2012 – Het Belgische  integraal waterbedrijf TMVW heeft gekozen voor de bedrijfsbrede  archiveringsoplossing van OpenText, ter optimalisering van haar databeheer. Een  van de grote voordelen die OpenText TMVW biedt, is dat zij slechts één  archiefoplossing hoeft in te zetten om e-mails, documenten uit SAP én documenten  uit SharePoint snel en efficiënt te beheren, waarbij tevens voldaan wordt aan  belangrijke wet- en regelgevingen. TMVW zal eerst starten met de implementatie  van OpenText Email Archiving. Later worden ook OpenText SharePoint Archiving en  OpenText Archiving voor SAP aan het centrale archief van TMVW gekoppeld.

TMVW had tot nu toe geen  archiveringsapplicatie in gebruik. Met als gevolg dat een overload aan  documenten en data is ontstaan dat nog steeds groeiende is. Het doorzoeken van  deze ongestructureerde informatie wordt steeds lastiger en bovendien zijn veel  verouderde documenten aanwezig, omdat er in al die jaren geen documenten zijn  verwijderd.

Inge Opreel, Departementsmanager ICT  bij TMVW legt uit. “Water is aan de orde van de dag, dus voor ons als integraal  waterbedrijf is het belangrijk om informatie zo snel mogelijk te kunnen vinden  en aanbieden op het moment dat erom wordt gevraagd. Daarnaast is het vanwege  wet- en regelgeving op het gebied van compliance noodzakelijk dat wij bepaalde  data soms wel tot 30 jaar bewaren en dat vereist een nauwkeurig en geordend  archief!”

“We hebben OpenText vergeleken met  andere ECM-leveranciers en kwamen tot de conclusie dat de  archiveringsoplossingen die OpenText biedt, beschikken over zeer uitgebreide  functionaliteiten en het minste risico’s met zich meebrengen. Bovendien is de  link en strategische relatie van OpenText met SAP voor ons ook een belangrijke  reden om met OpenText in zee te gaan. We starten in eerste instantie met  OpenText Email Archiving, zodat wij de PST-bestanden – bestanden die alle verzamelde e-mails lokaal op de  PC of op een shared drive opslaan – optimaal kunnen beheren. Vervolgens worden  ook OpenText SharePoint en OpenText Archiving voor SAP Solutions geïmplementeerd  voor verdere optimalisering van ons documenten- en databeheer.”

Ingrid Bosman, Countrymanager  Benelux bij OpenText: “Met de bedrijfsbrede archiveringsoplossing van OpenText  is TMVW in staat om alle e-mails met bijlagen en alle bedrijfsdocumenten uit SAP  en SharePoint op een overzichtelijke manier vanuit één archiveringsplatform te  beheren. Ook de eindgebruikers beschikken over deze vrijheid en kunnen diezelfde  documenten weer oproepen via hun eigen voorkeursapplicatie (Exchange, SAP of  SharePoint). Naast de grote efficiëntie- en compliancyvoordelen, brengt het  slechts één keer opslaan van documenten kostenvoordelen met zich mee op het  gebeid van databeheer en de dataopslagsystemen zelf.”

Rate this post

Print Friendly