Investeren in web-to-print biedt  groeikansen
Ricoh en ISI willen  grafisch Nederland flexibel W2P-instapmodel bieden

‘s-Hertogenbosch, 27 maart 2012 – Steeds meer grafische  ondernemers willen profiteren van de kansen die web-to-print (W2P) ze biedt.  Toch roept de investering in de juiste oplossing vaak nog veel vragen op. Ricoh  en ISI publishing innovators willen daar samen een passend antwoord op  bieden.

“Web-to-print leeft enorm in  grafisch Nederland”, stelt Huib Kolen, Manager Business Development bij Ricoh  Nederland. “Men ziet de voordelen en de groeimogelijkheden. Maar er heerst ook  onzekerheid over de juiste keuze in software. Wij kijken naar de behoeften van  de klant en bieden daarvoor de juiste producten en diensten, van  cloud-oplossingen tot complete servergebaseerde web-to-print applicaties. Daarom  wil Ricoh het portfolio ook versterken met de producten en diensten van ISI.  Daarmee kunnen we een laagdrempelig instapmodel bieden aan zowel centrale  repro-afdelingen als aan grafische bedrijven die van start willen met  web-to-print.”

Theo van den Broek,  directeur van ISI publishing innovators, is enthousiast over de voorgenomen  samenwerking met Ricoh. ISI is al sinds 2000 actief met de automatisering van de  grafische industrie: “Met Docuboxx bieden wij een web-to-print applicatie,  waarbij we zowel de voorzijde als de achterzijde van het bestelproces helpen te  automatiseren. Inmiddels zijn we, met meer dan 120 installaties, uitgegroeid tot  de marktleider in Nederland.” Huib Kolen benadrukt het belang van een lokale  leverancier: “Op die manier kun je sneller en beter inspelen op de vraag vanuit  de markt. Wij willen ons portfolio daar dan ook graag op afstemmen.”

Van den Broek ziet de belangstelling van  grafische ondernemers toenemen: “De focus was lange tijd vooral gericht op  investeringen in nieuwe machines. Nu dringt het door dat web-to-print software  goede groeikansen biedt: je kunt er niet alleen kosten mee besparen, maar je  kunt ook je klanten beter van dienst zijn.” Het instapmodel van ISI biedt volop  groeimogelijkheden, zegt Kolen: “Juist die flexibiliteit maakt Docuboxx  aantrekkelijk en daarom willen wij graag samenwerken met ISI. We zijn ervan  overtuigd dat ISI een uitstekende aanvulling op ons huidige portfolio kan vormen  en we zo een compleet aanbod in de markt neerzetten.”

Op donderdag 29 maart 2012 organiseren CMBO, GOC, KVGO en  Scriptworx voor de tweede keer W2P2012. Het evenement vindt plaats tijdens  IMAGINE2012 van Ricoh in het voormalig Stedelijk Museum te ’s-Hertogenbosch. ISI  en Ricoh zijn hierbij aanwezig om de mogelijkheden op het gebied van  web-to-print te demonstreren.

Kijk voor  meer informatie op http://www.w2p2012.nl/

Rate this post

Print Friendly