Hoofddorp, 21  maart 2012 – OpenText (NASDAQ: OTEX, TSX: OTC)  introduceert OpenText  Capture voor Microsoft SharePoint. Met deze softwareoplossing kunnen bedrijven  snel en efficiënt papieren documenten, formulieren en faxen scannen,  digitaliseren en volledig geïndexeerd importeren in SharePoint. Hierdoor zijn  bedrijven minder afhankelijk van papieren processen en is het mogelijk om  bedrijfskritische elektronische content binnen bedrijfsworkflows te  introduceren.

De nieuwe oplossing is gebaseerd op  de capturetechnologie van OpenText en is een aanvulling op het bestaande  OpenText-portfolio voor SharePoint, waaronder information governance,  opslagbeheer en business process management. Dit maakt OpenText één van de  meeste uitgebreide aanbieders van SharePoint-oplossingen.

Als het gaat om  het minder gebruiken van papier stappen bedrijven steeds vaker over op de  laatste generatie capture-oplossingen die het indexeringsproces en het opslaan  van documenten vereenvoudigen en naadloos integreren met bestaande  contentapplicaties. Recent AIIM  onderzoek toont grote kansen en return-on-investment voor intelligente  document- capture-oplossingen en merkt daarbij op dat ‘een meerderheid van de  respondenten aangeeft dat IT-resource kwesties en technische problemen  aanzienlijk eenvoudiger zouden zijn als er een gezamenlijk captureplatform  beschikbaar was.’

OpenText Capture voor SharePoint is zo’n oplossing. Het  gebruikt een van de meest geavanceerde tools voor capture en opslag van papieren  documenten en kan andere contenttypes importeren, zoals fax, e-mail met  bijgevoegde documenten, afbeeldingen, zakelijke formulieren en complexe,  meerdelige documenten. Dit biedt organisaties een bedrijfsbreed captureplatform  dat automatisch gescande documenten in SharePoint bibliotheken importeert. Het  verlaagt operationele kosten en verhoogt efficiëntie door procesautomatisering.

“SharePoint representeert een enorme marktdoelgroep met veel klanten die  op zoek zijn naar capture-oplossingen om volledig te kunnen profiteren van hun  SharePoint-investeringen”, zegt Harvey Spencer van Harvey Spencer Associates,  een belangrijke analistenfirma voor de capture industrie. “Geavanceerde  capture-oplossingen zoals OpenText introduceert voor SharePoint, bieden een  gestandaardiseerde aanpak om ‘distributed  document capture’ te implementeren binnen alle afdelingen en  processen.

OpenText Capture voor SharePoint ondersteunt een groot aantal  capturemogelijkheden, waaronder ad-hoc- of desktopscanning, hoogvolume  batchgewijze en gedistribueerde scanning en full-text capture servers. Papieren  documenten worden na capturing omgezet in doorzoekbare, digitale documenten met  behulp van de nieuwste Optimal Character Recognition (OCR) en Intelligent  Character Recognition (ICR) functionaliteit. Gebruikers kunnen ontbrekende of  benodigde meta- en bedrijfsdata gemakkelijk toevoegen door middel van Single  Click Entry technologie.

 

“Om als bedrijf de  SharePoint-investeringen volledig tot zijn recht te laten komen, is het  belangrijk dat de capture-oplossing naadloos integreert met het doelsysteem”,  aldus Lubor Ptacek, General Manager Microsoft Solutions bij OpenText. “Met veel  expertise in capture en als erkende Microsoft-partner, is OpenText de ideale  partij om deze functionaliteit beschikbaar te stellen aan SharePoint-klanten  wereldwijd.”

Volg OpenText via Twitter @opentexten op  Facebook http://www.facebook.com/opentext.

Rate this post

Print Friendly