Zorginstellingen  werken efficiënter door optimale beschikbaarheid van informatie

BCT, aanbieder  van oplossingen voor het digitaliseren en archiveren van documenten, is van 27  tot en met 29 maart te vinden op de beurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs Utrecht  (stand E035 in hal 01BV). BCT zal in haar stand de aandacht vestigen op het  leveren van informatie ‘op commando’, voor zorginstellingen, toegelicht aan de  hand van enkele praktijkvoorbeelden. Het realiseren van efficiency door het  analyseren, digitaliseren en optimaliseren van het proces staat centraal.

“De marktwerking in  het zorgsegment brengt teweeg dat zorginstellingen de komende vijf jaar  geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen”, vertelt Alain Deckers,  accountmanager zorg bij BCT. “De voortdurende technologische ontwikkelingen en  dynamische wet- en regelgeving dwingen zorginstellingen tot prestatiegericht en  efficiënt werken. De steeds hogere kwaliteitseisen en het beschikbaar stellen  van betaalbare zorg voor de patiënt leiden ertoe dat zorginstellingen op zoek  gaan naar betrouwbare kennispartners. Zij moeten ervoor zorgen dat data en  informatie binnen hun zorginstelling altijd en overal beschikbaar zijn, zodat  zij efficiënter kunnen werken aan het leveren van patiënt- en prestatie gerichte  zorg.”

Met  de oplossingen van BCT kunnen zorginstellingen eenvoudig documenten managen en  gebeurtenissen hieromtrent vastleggen. Hierdoor is informatie plaats- en  tijdonafhankelijk ‘op commando’ opvraagbaar. Met de functionaliteit voor  workflowmanagement is het mogelijk om kritische processen beheersbaar te maken.  Documenten kunnen bijvoorbeeld automatisch gefilterd, geclassificeerd en  geregistreerd worden.

BCT  heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op het ontwikkelen van  specifieke oplossingen voor de zorgsector. Veel zorginstellingen profiteren al  van oplossingen zoals de digitale postkamer, automatische factuurverwerking,  digitale personeelsdossiers en automatisch contractbeheer. Maar BCT biedt ook  uitkomst bij het digitaal beheren van patiëntdossiers, digitalisering rondom de  Medisch Ethische Toetsingscommissie en digitalisering van de werkzaamheden van  de Raad van Bestuur.

Op  dit moment zijn de oplossingen van BCT in gebruik bij een groot aantal  (academische) ziekenhuizen, GGD’s, GGZ’s en andere zorginstellingen. Recent koos  het UMC Maastricht voor BCT en onlangs breidde het Erasmus MC de samenwerking  met BCT uit door het digitaliseren van de werkprocessen rondom de Raad van  Bestuur.

Rate this post

Print Friendly