‘s-Hertogenbosch, 20 maart  2012 – Ricoh presenteert een unieke grootformaat vierkleurenprinter voor de  CAD-markt. De Ricoh Aficio™ MP CW2200SP werkt met Ricoh Liquid  Gel-inkt en is bij uitstek geschikt voor organisaties zoals architectenbureau’s,  bouwbedrijven, engineeringbureaus, nutsbedrijven en andere locaties waar  productie van grootformaat technische tekeningen aan de orde is. De printer zal  ook voorzien in de behoeften van centrale repro’s en copyshops. Aangezien  Liquid Gel-inkt snel droogt, biedt het systeem hoge productiviteit,  minimale kans op vlekken en een uitstekende kwaliteit met scherpe lijnen. De  nieuwe printer zal verkrijgbaar zijn vanaf medio 2012.

In de CAD-markt vindt meer en meer een verschuiving plaats van  zwart-wit naar kwalitatief goede kleurenafdrukken. Architecten gebruiken kleur  om hun tekeningen beter leesbaar te maken, met bijvoorbeeld details van de  elektrische installatie in het rood en de waterinfrastructuur in het blauw. Met  de MP CW2200SP kan ook ter plaatse tekeningen en andere documentatie  geproduceerd worden, wanneer dit direct nodig is. Door de snelle  productiemogelijkheid is het eenvoudig herzieningen meteen door te voeren,  waardoor het risico op dure fouten door verouderde documentatie  vermindert.

Met een in de MP CW2200SP  ingebouwde kleurenscanner kunnen klanten handgetekende documenten digitaliseren  en oudere documenten archiveren. Bovendien kunnen zo wijzigingen aan het  origineel eenvoudig gedigitaliseerd worden. De scanner biedt een betere TCO en  bespaart ruimte in vergelijking met andere aanbieders op de kleuren  grootformaatmarkt. Vooral voor bedrijven die afzonderlijke systemen gebruiken  voor printen in kleur en scannen.

Met een  opwarmtijd van slechts 40 seconden en een energieverbruik van slechts 10% ten  opzichte van andere printers in dezelfde klasse is de impact van de MP CW2200SP  op het milieu minimaal. De productiviteit is maximaal doordat het systeem  eenvoudig te onderhouden is en een intuïtieve gebruikersinterface heeft. De  afdruksnelheid is 1,8 A0/min. voor zwart/wit en 0,6 A0/min. voor kleur. Door de  snelle opwarmtijd worden de eerste vijf vellen sneller afgedrukt dan met  bestaande led- en inkjetmodellen van deze klasse. Een andere handige functie is  een USB-poort, waar documenten kunnen worden opgeslagen, bewaard en geopend  zonder dat een computer benodigd is.

De  flexibiliteit is verbeterd door een maximale afdrukbreedte van 914 mm voor  afdrukken die groter zijn dan A0. Bovendien zorgt een door aanzuiging  aangestuurde verwerkingsoptie voor eenvoudige doorvoer van het papier. Daarnaast  biedt de printer standaard een stapelmogelijkheid van 20 vellen en een tweede  rol voor een efficiënte invoer van substraten.

De MP CW2200SP wordt, naast andere producten, live gedemonstreerd op  de Ricoh-stand in hal 8a op de drupa 2012, die in Düsseldorf, Duitsland, wordt  gehouden van 3 t/m 16 mei.

Rate this post

Print Friendly