De bizhub PRESS C8000 van Konica Minolta, was in 2011 de populairste  kleurenproductieprinter van Europa. Dit blijkt uit marktonderzoek van de  Zwitserse organisatie infoSource, leverancier van data over  kantoorautomatisering in West- en Oost-Europa.

De bizhub PRESS C8000 werd eind 2010 geïntroduceerd en is gericht op  commerciële offset en digitale printomgevingen die hoge printaantallen  verwerken. Denk hierbij aan grafische afdelingen (CRD’s) en aanbieders van  digitaal drukwerk. Volgens de marktanalyse van infoSource behield de printer  zijn leidende rol als meest verkochte cut  sheet kleurenpers in West- en Oost-Europa in 2011, met een marktaandeel van circa 13  procent binnen het kleurenperssegment.

“Er was meteen vanaf het moment dat wij de bizhub PRESS C8000  presenteerden tijdens IPEX 2010 vraag naar de kleurenproductieprinter”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business  Solutions Nederland BV. “Wij introduceerden de digitale kleurenpers als een  krachtig product met hoge beeldkwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit,  betrouwbaarheid en volumecapaciteit. De resultaten van het onderzoek laten zien  dat de bizhub PRESS C8000 deze beloften heeft  waargemaakt.”

De hoge beeldkwaliteit van de bizhub PRESS C8000 is nagenoeg van offset  printkwaliteit. Verder is de bizhub PRESS C8000 snel en geschikt voor een  verscheidenheid aan gedrukte media. De kleurenpers produceert 80  A4-kleurenpagina’s per minuut en ondersteunt media tot 350 gram. De digitale  kleurenpers is inzetbaar tot een  maandelijks volume tot 500.000 pagina’s en is beschikbaar met verschillende  controllers en afwerkingsmogelijkheden.

Tijdens drupa 2012 van 3 mei tot 16 mei in Düsseldorf (Duitsland)  krijgen bezoekers de mogelijkheid om de printperformance en kwaliteit van de  bizhub PRESS C8000 te zien. Daarnaast toont Konica Minolta ook haar andere  producten. Konica Minolta Business Solutions Europe is te vinden in Hal 8b op stand  B78-1 en B78-6.

Kijk  voor meer informatie op: http://www.konicaminolta.nl/drupa

Rate this post

Print Friendly