Provider van financiële diensten verandert productieomgeving en gaat vierkleurig inkjetprinten met de Océ ColorStream 3500

‘s-Hertogenbosch, 14 maart 2012 – Océ, toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag dat Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), de staatsbank van Baden-Württemberg en een van de eerste Duitse bedrijven in de sector voor financiële dienstverlening, heeft geïnvesteerd in twee Océ ColorStream 3500 systemen als twin-systeem.

Van digitaal zwart-wit printen naar printen in kleur

LBBW, een universele en internationale zakenbank, is een van de grootste kredietinstellingen van Duitsland. Samen met zijn regionale consumentenbanken, biedt LBBW alle vormen van dienstverlening die van een grote moderne bank verwacht mogen worden. LBBW heeft nu met succes de overstap gemaakt van productieprinten in zwart-wit naar printen in kleur. Het interne printcenter produceert ongeveer 60 miljoen pagina’s per jaar op het gebied van transactieprinten – rekeningoverzichten, accountinformatie, mailings, campagnes en correspondentie.

“Met de aanschaf van de Océ ColorStream 3500 beschikken we nu over een aantal aantrekkelijke manieren om onze documenten te ontwerpen. Onze White Paper-oplossing biedt de mogelijkheid om een beduidend grotere efficiency en uitvoer te behalen in onze productie. Door het zuinigere materiaal- en energieverbruik schenken we bovendien aandacht aan het duurzaamheidsprincipe”, verklaart Wolfgang Nickel, Manager of the Output Management Services Group van LBBW. “Met end-to-end digitale productie kunnen we nu een substantieel hoger aantal kleurelementen inbrengen en daarmee een cruciale meerwaarde genereren voor onze klanten.”

30 jaar goede samenwerking

Een oplossing voor normaal papier kan nu worden gerealiseerd met de Océ ColorStream 3500, de Océ SRA® MP controllertechnologie en Océ PRISMA®production. LBBW heeft tegelijkertijd geïnvesteerd in nieuwe Kern-invoegapparatuur, zodat het de mogelijkheid heeft om de gehele productieomgeving moeiteloos over te schakelen. “Naast de uitstekende functionaliteit en flexibiliteit van het printsysteem waren de bijna 30 jaar goede samenwerking met Océ beslissend voor onze investeringskeuze”, aldus Wolfgang Nickel.

“Op dit moment produceert LBBW alle transactiedocumenten digitaal en volledig in kleur op de Océ ColorStream 3500, zonder de gebruikelijke preproductie”, zegt Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing. “Daarmee loopt LBBW voor op de concurrentie wat betreft procesinnovatie en documentcreatie, aangezien het bedrijf nu nog sneller en flexibeler kan reageren op de vraag van de markt.”

Variabele personalisatie voor TransPromo and direct mailing

De krachtige en modulair uitbreidbare Océ PRISMA Workflow Suite staat garant voor efficiënt en betrouwbaar workflowbeheer, van de voorbereidende fase tot aan de post-processing. De implementatie van nieuwe en geavanceerde applicaties in bestaande workflows, bijvoorbeeld variabele personalisatie van TransPromo- en direct-maildocumenten, verloopt heel eenvoudig.

“We zijn heel blij dat onze vele jaren van samenwerking met LBBW nog steeds tot wederzijds voordeel leiden en dat een gerespecteerde bank de deur naar nieuwe, winstgevende markten opent met behulp van oplossingen voor digitaal full-color printen van Océ”, verklaart Michael Krebs, lid van de Raad van Bestuur van Océ Deutschland GmbH en verantwoordelijk voor de Business Division Production Printing. “De Océ ColorStream 3500 is het meest innovatieve systeem op de markt. Het voldoet aan de vereisten van de klant op het gebied van complexe kleuroplossingen en flexibel, behoeftengericht gebruik.”

Océ ColorStream 3500 op inkjetbasis voor zowel transactie als TransPromo

Het Océ ColorStream 3500 inkjetprintsysteem werd geïntroduceerd tijdens de Canon Expo in Tokio in november 2010. De snelle, hoogwaardige full-color inkjetprinter met een capaciteit van 1010 A4/min maakt de overstap van zwart-wit naar full-color of naar zelfs vijf of zes kleuren eenvoudiger. Het systeem biedt productiviteit en flexibiliteit voor een snelle productie in kleur en zwart-wit van transactie-, TransPromo-, direct-mailtoepassingen, boeken en handleidingen. De Océ DigiDot® Multilevel Dot Modulation-technologie onderscheidt zich door toonaangevende betrouwbaarheid, printkwaliteit en flexibel mediagebruik.

Verbeterde functionaliteit en productiviteit vloeit voort uit een combinatie van unieke functies: HeadSafe-technologie helpt verstopping van spuitopeningen voorkomen en minimaliseert de noodzaak van langdurige reinigingsprocessen. De mogelijkheid om over te stappen van alleen zwart-wit printen naar full-color printen zorgt voor een hogere uptime en hogere productiviteitsniveaus. Met behulp van de passieve RFID-technologie controleert de Océ InkSafe-functie de inktvoorraad en de juiste plaatsing van de inktcontainers in de pers. Het Océ ColorStream 3500 inkjetprintsysteem biedt consistente hoogwaardige printkwaliteit, zowel tijdens het printen met full-production snelheid als tijdens het printen met een lagere snelheid. Het gebruik van de volledige productietijd reduceert de doorlooptijd en minimaliseert de productie van restafval.

Soepele verwerking van bronnen met verschillende resoluties

Het Océ ColorStream 3500 inkjetprintsysteem is een modulaire oplossing, verkrijgbaar in verschillende single- en twin-configuraties, zoals bekend van de Océ VarioStream® familie. Een full-color Océ ColorStream 3500 kan desgewenst worden ingesteld als een systeem voor alleen zwart-wit. De vele productiemogelijkheden en het flexibele mediagebruik dragen bij aan een systeem dat voor de toekomst gereed is en dat de overgang van toepassingen en bedrijfsmodellen naar meer geavanceerde documenten mogelijk maakt met variabele personalisatie en pakkender communicatie in kleur.

De Océ SRA MP controller kan gemakkelijk de doorlopende gegevensverwerking aan die kenmerkend is voor geavanceerd printen in kleur en kan tevens naadloos worden geïntegreerd in bestaande workflows. De geavanceerde Multi-Resolution Mode van de innovatieve Océ SRA MP controllertechnologie zorgt ervoor dat gegevens met verschillende resoluties moeiteloos kunnen worden verwerkt. Een beslissend voordeel, aangezien LBBW doorgaans bronnen in 240 dpi gebruikt maar tegelijkertijd vaak afbeeldingen met een resolutie van 600 dpi gebruikt die vóór de uitvoer moeten worden geïnterpoleerd.

Rate this post

Print Friendly