Nieuwe Océ ColorStream 3700 combineert ongeëvenaarde flexibiliteit en efficiency van de productie met hogere snelheden voor het verwerken van zware taken

‘s-Hertogenbosch, 13 maart 2012 – Océ, een bedrijf uit de Canon Group en toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, kondigde vandaag het nieuwe digitale inkjet kleurenprintsysteem Océ ColorStream® 3700 aan, als uitbreiding van het uiterst succesvolle Océ Inkjet productportfolio. Met de Océ ColorStream 3700 versterkt de Océ inkjetfamilie de leidende positie van Océ in het marktsegment voor digitale inkjet kleurenprinters en wordt een breder scala van printproviders geholpen om de overstap te maken van tonersystemen, andere inkjetplatforms of offset printen naar razendsnel digitaal printen.

Océ breidt toonaangevende inkjetportfolio uit

De nieuwe Océ ColorStream 3700 complementeert het toonaangevende Océ inkjetportfolio, aangevoerd door de Océ ColorStream 3500, als onderdeel van het snelst groeiende inkjetportfolio in de branche. Nauwelijks een jaar na de wereldwijde lancering van deze visionaire maar laagdrempelige innovatie, nam de Océ ColorStream 3500 de leiderspositie, met name in datacenters en bij printserviceproviders. De combinatie van de hoogste inkjetproductiviteit op basis van de Océ DigiDot® koppen en de kenmerkende flexibiliteit en efficiency van alle Océ systemen, biedt een totaalpakket dat ongeëvenaard is in de branche.

Met de nieuwe Océ ColorStream 3700 wordt een Océ inkjetsysteem nog interessanter als oplossing voor printserviceproviders die grote volumes zwart-wit en kleur verwerken, printcenters met een achtergrond als datacenter en offset-printproviders die op zoek zijn naar een flexibele en efficiënte digitale printoplossing voor grote volumes. De beschikbaarheid van nog snellere systemen stelt klanten in staat om meer jobs te voltooien binnen strakkere productieschema’s, zodat ze over nog meer mogelijkheden beschikken om hun printvolumes uit te breiden.

High-speed kleurenmodel in de Océ ColorStream Twin serie

De Océ ColorStream 3700 is het high-speed model in de Océ ColorStream Twin serie en levert een verwerkingssnelheid van 100 meter per minuut met een print- en papierbreedte van ongeveer 540 mm. Dit laat zich vertalen naar 675 A4 prints per minuut (716 voor Letter-formaat) voor een single-configuratie of 1350 A4 prints per minuut (1432 voor Letter-formaat) voor een twin-configuratie, voor maandelijkse volumes van tot 43 miljoen A4 pagina’s (46 miljoen voor Letter-formaat).

De productiviteit wordt verhoogd, terwijl de Océ ColorStream 3700 alle functies biedt die ook de Océ ColorStream 3500 kenmerken. Door het HeadSafe-concept is de Océ ColorStream 3700 het eerste hoogvolume inkjetsysteem dat gebruikers van snelle en hoogwaardige systemen voor zwart-wit printen op tonerbasis een uiterst efficiënte, 1:1 vergelijkbare inkjetoplossing biedt. Met de Océ ColorStream 3700 is een directe overstap op full-color inkjet mogelijk, maar ook een probleemloze langzame migratie waarbij grote volumes zwart-wit kunnen worden geprint zonder de noodzaak van een arbeidsintensief reinigingsproces wanneer na een langere tijd zwart-wit printen wordt overgeschakeld op kleur.

Gemakkelijke overgang naar snel digitaal inkjetprinten

“De Océ ColorStream 3700 markeert de evolutie van de Océ ColorStream 3500, het systeem dat in Europa binnen een jaar het meest toonaangevende product van de branche werd”, vertelt Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing. “Met een combinatie van de unieke mogelijkheden van de Océ ColorStream 3500 – waaronder pauzes zonder papierverspilling en het bijzondere HeadSafe-concept voor verbeterde productiviteit – kan de Océ ColorStream 3700 onze klanten helpen om binnen hun strakke deadlines prints van prima kwaliteit te leveren. Met zijn hogere snelheden met een consistente kwaliteit zal de Océ ColorStream 3700 een nog breder scala van printproviders helpen om de overstap te maken van offset printen of printen op tonerbasis naar razendsnel inkjetprinten.”

Exclusieve functies zoals printen met snelheidsdrempels, waardoor kwaliteitsinspectie mogelijk is, of pauzeren zonder papierverspilling, verhogen de productiviteit en duurzaamheid van de Océ ColorStream 3700 in belangrijke mate. Behalve dat resources worden gespaard, betekent het een belangrijke verhoging van de totale productieworkflow en waardeketen, omdat geen ongebruikte, lege pagina’s hoeven te worden verwijderd tijdens de latere post-processing stappen.

Gebaseerd op bewezen Océ technologieën

Alle leden van de Océ inkjetfamilie, met inbegrip van de nieuwe, snelle Océ ColorStream 3700, zijn gebaseerd op kerntechnologieën zoals de Océ DigiDot inkjettechnologie en de Océ SRA MP controllerarchitectuur, die hun waarde allang hebben bewezen. De Océ ColorStream 3700 gebruikt een drop-on-demand, piëzo-elektrische inkjetprintkop van de volgende generatie waarmee hogere snelheden met een consistente waargenomen printkwaliteit van 1200 dpi worden bereikt met behulp van de multilevel technologie zoals die bekend is van de Océ JetStream familie. Gebruikers kunnen profiteren van de ervaring, de betrouwbaarheid, de printkwaliteit en het media-assortiment waar de Océ inkjetfamilie om bekend staat.

Geschikt voor transactie, TransPromo, direct mail, boeken en handleidingen

De Océ ColorStream Twin serie inkjetprintsystemen werden voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Canon Expo in Tokio in november 2010. De eerste in de reeks was de Océ ColorStream 3500. De snelle, hoogwaardige full-color inkjetprinters in the Océ ColorStream Twin serie, met een capaciteit van 1010 of 1350 A4 prints per minuut, maken de overstap van zwart-wit naar full-color of naar zelfs vijf of zes kleuren eenvoudiger. De systemen bieden productiviteit en flexibiliteit voor een snelle productie in kleur en zwart-wit van transactie-, TransPromo-, direct-mailtoepassingen, boeken en handleidingen. De Océ DigiDot Multilevel Dot Modulation-technologie onderscheidt zich door toonaangevende betrouwbaarheid, printkwaliteit en flexibel mediagebruik.

Met HeadSafe, RFID, InkSafe
Verbeterde functionaliteit en productiviteit vloeit voort uit een combinatie van unieke functies:

. HeadSafe-technologie helpt verstopping van spuitopeningen voorkomen en minimaliseert de noodzaak van langdurige reinigingsprocessen. De mogelijkheid om over te stappen van alleen zwart-wit printen naar full-color printen zorgt voor een hogere uptime en hogere productiviteitsniveaus.
. Met behulp van de passieve RFID-technologie controleert de Océ InkSafe®-functie de inktvoorraad en de juiste plaatsing van de inktcontainers in de pers.
. De Océ ColorStream 3500 en Océ ColorStream 3700 inkjetprintsystemen bieden consistente hoogwaardige printkwaliteit, zowel tijdens het printen met full-production snelheid als tijdens het printen met een lagere snelheid. Het gebruik van de volledige productietijd reduceert de doorlooptijd en minimaliseert de productie van restafval.

De inkjetprintsystemen uit de Océ ColorStream Twin serie bieden een modulaire oplossing, verkrijgbaar in verschillende single- en twin-configuraties. Een full-color Océ ColorStream 3500 of ColorStream 3700 kan desgewenst worden ingesteld als een systeem voor alleen zwart-wit. De vele productiemogelijkheden en het flexibele mediagebruik dragen bij aan een systeem dat voor de toekomst gereed is en dat de overgang mogelijk maakt van toepassingen en bedrijfsmodellen naar meer geavanceerde documenten met variabele personalisatie en pakkender communicatie in kleur.

Rate this post

Print Friendly