Slechts 6  procent ziet multifunctionele printer als mogelijk  bedrijfsrisico

Breukelen, 5 maart 2012 – Meer  dan de helft (54 procent) van de medewerkers op kantoor houdt zich niet altijd  aan, of is niet op de hoogte van, de veiligheidsregels van zijn bedrijf. Dat  blijkt uit Amerikaans onderzoek in opdracht van Xerox en McAfee, online uitgevoerd door  Harris Interactive onder 2.541 respondenten. 51 procent van de medewerkers met  een printer, kopieerapparaat of mfp (multifunctionele printer) op de werkvloer  geeft toe dat ze op het werk vertrouwelijke informatie heeft gescand, gekopieerd  of geprint. 39 procent van deze medewerkers vraagt zich wel eens af of de  informatie op een netwerkapparaat wel echt veilig blijft.

Dagelijks komen er wereldwijd  meer dan 50.000 nieuwe veiligheidsrisico’s op bedrijven af. Het beschermen van  bedrijfsgevoelige informatie is daarom een uitdagende opdracht voor IT-managers  overal ter wereld. Met name omdat ieder apparaat dat op het netwerk is  aangesloten aan deze grote hoeveelheid risico’s kan worden blootgesteld”, aldus  Rick Dastin, president Enterprise Business Group bij Xerox Corporation. Uit het  onderzoek blijkt dat 54 procent van de respondenten inschat dat computers het  grootste securityrisico binnen het bedrijf vormen, in vergelijking met andere  IT-apparaten. Slecht 6 procent maakt die inschatting voor mfp’s.

Als het gaat om het soort  informatie laat het onderzoek zien dat van de mensen die zich zorgen maken om  veiligheidsrisico’s, 86 procent bezorgd is over persoonlijke informatie, 77  procent over klant- en of medewerkergegevens, en 70 procent over eigen  bedrijfsinformatie. Tom Moore, vice president of embedded sales bij McAfee: “Er  komen steeds meer verschillende soorten apparaten die nooit als risicovol werden  bestempeld maar die nu ineens wel een bedreiging vormen ten aanzien van  vertrouwelijke gegevens. Het partnership van McAfee en Xerox zal voor betere  beveiliging zorgen in deze apparaten.”

White-listing
Slechts 13 procent van de  respondenten in het onderzoek van Xerox en McAfee die de beschikking hebben over  een printer, kopieerapparaat of mfp, geeft aan dat altijd wordt gevraagd om een  wachtwoord of code in te voeren voordat de (print)opdracht wordt vrijgegeven op  de machine. Om dit en andere risico’s weg te nemen, ontwikkelden Xerox en McAfee  een security-systeem om bedrijven te helpen de beveiliging van hun  netwerkapparaten naar een hoger niveau te brengen. De McAfee-software is in de  Xerox-technologie geïntegreerd en maakt gebruik van de white-listingmethode,  waarbij de nadruk ligt op het toestaan van toegang. Dit biedt extra  veiligheidsvoordelen in tegenstelling tot black-listing, waarbij gebruikers zelf  bewust moeten zijn van de risico’s en proactief virussen, spyware en malware  moeten blokkeren. De oplossing biedt bovendien een controlelijst die het  mogelijk maakt om de tijd en herkomst van security-events te analyseren, zodat  tijdig actie kan worden ondernomen. Meer informatie over het partnership tussen  Xerox en McAfee is te vinden op www.xerox.com/security.

Rate this post

Print Friendly